Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо всяка жена трябва да ползва арганово масло?

21 август 2022, 14:33 часа

Почти всяка професионална или луксозна марка за грижа за лице и тяло има линия продукти с арганово масло. А в професионалните продукти за коса той като цяло е в тенденция от много години и е включен в почти всяка процедура за грижа в салона. Аргановото масло е богато на токофероли (няколко пъти повече биологично активен естествен витамин Е, отколкото във всяко друго растително масло, има защитен и регенериращ ефект), каротин (антиоксиданти, инхибират производството на свободни радикали и повишават защитните функции на клетките, запазват младостта), есенциални и ненаситени мастни киселини (наричат ​​ги още витамин F, подхранват тъканите, действат противовъзпалително и заздравяващо).

Аргановото масло се счита за едно от най-скъпите и ценни масла, наричат ​​го дори „течното злато“, а мароканските бербери наричат ​​аргановото дърво „дървото на живота“. Използвайте чисто арганово масло в цялата си коса за подхранване и гладкост. Чудесно е за възстановяване на увредена коса. Много важно за наближаващото студено време! Може да си правите и масаж на скалпа със смес от арганово масло и 2-3 капки етерични масла от дафинов лист и розмарин - идеално подхранват и стимулират корените на косата, ускорява кръвообращението и нормализиран кожата. Също така пасва добре на краищата на косата по време на стилизиране, изглажда и предпазва от излагането на горещия въздух при сушене.

Великото арганово масло и невероятните му ползи

Аргановото масло е леко и не запушва порите. Подходящо е за грижа за мазна и проблемна кожа, като има противовъзпалителен и регенериращ ефект. Може да го използвате и нанасяйки го върху лицето си, когато усетите, че кожата ви е суха или раздразнена или за кожата под очите за допълнително подхранване. Разтрийте 1-2 порции арганово масло в дланите и ги нанесете върху навлажнено с вода лице, като леко притискате дланите към кожата. Можете да направите лек масаж на лицето. Попива моментално, не оставя мазен филм. Кожата става кадифена, подхранена и гладка. Това масло изглежда балансира кожата. Едно приложение седмично е достатъчно, за да поддържа кожата в това балансирано състояние.

Това е най-добрият препарат за премахване на грим. Няма нито един специален инструмент, който премахва грима от очите ви, освен аргановото масло. Намокрете памучен тампон с вода и нанесете върху него 1 мерителна лъжица арганово масло. Молив, сенки, червило, всичко се изтрива почти с едно движение! В същото време не е необходимо да търкате и разтягате деликатната кожа на клепачите, не дразни и не прищипва повърхността на кожата. Може да го използвате също така и върху кожата на ръцете, за грижа за ноктите и кожичките. Попива бързо и не оставя мазна следа.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес