Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо отношенията стават апатични и връзката се руши

24 януари 2022, 16:50 часа

С годините всяка връзка се променя. Първоначалната тръпка изчезва и на нейно място по една или друга причина много често се настанява апатията. Това се случва, защото хората свикват един с друг и чувстват повече необходимост от партньора си, отколкото любов към него, но все пак трябва да се открие точната причина, поради която отношенията между двама души стават апатични.

Ето някои възможни:

Омагьосаният кръг на ежедневната скука

Много често кръгът на сивото ежедневие може да стане причина хората да изгубят искрицата, която поддържа връзката им. Ако и при вас е така опитайте да разнообразите живота си, като пробвате нови неща с партньора си. Отидете на вечеря в някой нов ресторант или си направете романтична вечеря у дома. Също така може уикенда да се разходите на някое спокойно място далеч от шумовете на града. Със сигурност има много неща, които не сте правили заедно и много места, които не сте посетили - не чакайте!

Сигурността

Това е друга възможна причина за апатия в отношенията. Сигурността от гледна точка на сигурността, че вашата половинка няма да ви изостави и ще бъде с вас завинаги. В този случай много често преставаме да се стараем да запазим или да подобрим връзката си и магията изчезва. Не допускайте да ви приемат или да приемате за даденост някого, защото нищо не е вечно. Все пак, за да получим трябва и да дадем.

Проблемите

Всяка двойка има проблеми в отношенията си в даден период от връзката си. Това е напълно нормално. Не е нормално обаче да не правите нищо, за да ги разрешите. Когато има премълчани и недоизказани неща хората спират да общуват толкова често помежду си и стигат до положение да избягват другия. Тайната на здравата връзка се крие в добрата комуникация. Запомнете едно - за проблемите трябва да се говори.

Когато вече няма любов

В някои случаи връзката между двама души се изчерпва. Тя върви нагоре и, когато достигне своя пик нещата приключват. Особено, когато това се случва двустранно несъмнено е време за раздяла. При такова положение по - добре не си губете времето взаимно, а потърсете този, който ще правите и ще ви направи щастливи.

Комуникацията

Както казахме вече - тайната на здравата връзка се крие в добрата комуникация. Не само за проблемите, за всичко трябва да се говори. Дали ще споделяте помежду си или ще изкажете някакви свои притеснения на партньора си, комуникацията е от изключителна важност за една връзка. Това, че можете да говорите с половинката си за всичко показва първо уважение към него и второ - показва, че му имате доверие да споделите и най - съкровените си тайни. Това би заздравило вашите отношения.

Грижата

Когато обичате някой вие сте загрижен за него, а когато любовта е взаимна грижата е двустранна. Ако дори несъзнателно неглижирате показването на загриженост към партньора си, замислете се и променете това. Може би на него му липсва да усети точно тази загриженост и да се почувства наистина специален.

Не винаги с идването на апатията идва и краят на вашата връзка. Понякога хванати навреме нещата са поправими. Разчупете сивото и скучно ежедневие, направете нещо различно за партньора си, изненадайте го или просто покажете, че ви е грижа за него. Не забравяйте и комуникацията - споделяйте и обсъждайте проблемите си, бъдете по - уверени в това, което правите  и резултатите няма да закъснеят.  Понякога е нужна една малка искра, за да пламне отново огъня.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес