Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо не трябва да оставяте това на масата през нощта?

30 септември 2024, 20:00 часа

Повечето поверия се основават на опита на нашите предци. Те събирали информация и я споделяли от поколение на поколение. Най-често те забелязвали някои модели, свързани с неуспехи в живота. Според поверията, някои предмети не трябва да се оставят на кухненската маса през нощта - вярва се, че те могат да бъдат повлияни от зли духове и да донесат много неприятности и дори нещастия на семейството, обитаващо къщата.

 

Ножове

Още: 8 ресторантски трика, които правят обикновената храна по-вкусна

В древни времена се е вярвало, че ножът, оставен на масата през нощта, става оръжие на злите духове, които могат да влязат в къщата през нощта. Нашите предци са вярвали, че ако оставите нож на масата, на следващия ден някой от членовете на семейството може да се разболее сериозно. Може да възникне и друга скръб или да дойдат тъжни новини. Не е доказано, че това е вярно, но съмнението бързо се прокрадва.

 

Ключове

За да попречите на тъмните сили да получат достъп до ключовете, по-добре е да не ги оставяте на масата през нощта. Няма значение от какво са тези ключове – офис на работа, апартамент, кола или гараж. Смята се, че ключовете, оставени на масата през нощта, могат да обещаят сериозни финансови проблеми. Хората казвали, че подобно действие може да доведе и до кражба. Никой не иска да остане бедняк, затова да не предизвикваме съдбата.

Още: 8 неща, които според вярванията, не трябва да се оставят на масата

 

Празни бутилки

Ако вечерта е имало празник и стопаните на къщата са забравили да преместят празните бутилки след празненството, твърде възможно е да се случи някакво бедствие. Не можете да оставяте празни бутилки на масата, още по-малко да ги оставите за през нощта. Смятало се, че стъклените съдове могат да привлекат зли духове и зли духове, както и да откраднат материалното благополучие на членовете на домакинството. Ето защо, за да избегнете неприятности, е по-добре незабавно да изхвърлите празните бутилки в кошчето или да ги поставите под масата.

 

Още: Сервизи за хранене: Превърнете красиво подредената си маса в акцент на интериора

Със сигурност, някой ще си спомни, че баба или дядо са отправяли подобни предупреждения в миналото и това се е превърнало в навик.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес