Задължителни цветя за щастие вкъщи

15014
Задължителни цветя за щастие вкъщи
Снимка: iStock

Ако вярваме във фън шуй, някои растения имат особено положителен ефект върху човешкото благополучие. Други, напротив, са вредни за здравето и носят нещастие. Оказва се, че качеството на живот може да зависи от декоративните цветя, които растат у дома!

Смята се, че здравец, кактуси, бегонии, фикуси, каланхое, иглика, фуксия имат особено положителен ефект върху човешкото благополучие. Дървото на парите ще донесе материални блага в къщата. Розмаринът ще премахне умората и стреса и ще действа особено добре на възрастните хора.

4-те задължителни цветя за щастие вкъщи

Стайните растения имат своята неоспорима роля в живота на всяко едно домакинство. Те не само насищат въздуха с кислород, но и правят по...

Ето кои 4 растения са в състояние да доведат щастието и във вашия дом.

1. Бамбук на щастието

Самото му име подсказва, че бамбукът на щастието може да донесе на всички в дома наистина голям късмет. Представлява декоративно растение, а неговото зелено стъбло изглежда като спирала и е завъртяно на върха си. Много е лесно за отглеждане, дори не изисква кой знае колко голямо внимание. При него е специфично това, че не се отглежда в саксия с пръст, отглеждането му става във ваза с вода. Само от време на време е нужно да я сменяте и да слагате в нея подходящи количества минерални торове. Също понякога се налага да го забърсвате от прахта.

Бамбукът на щастието е особено известен във фън-шуй. За да донесе наистина голямо благополучие, препоръчва се да го поставите в стъклена ваза, разположена на източна стена. Колко на брой са стъблата му е от голямо значение. Едно стръкче вещае вещае много сплотеност и любов в семейството ви, три стръкчета пък привличат цялостно щастие. При пет стръкчета портмонето ви постоянно ще е пълно и ще увеличавате с лекота материалните си придобивки. Ако пък стъблата са седем на брой, ще сте здрави като скала. Успеете ли да отгледате 21 стъбла, тогава ще сте успешни във всяка една сфера.

2. Дяволски бръшлян

Цветята, които трябва да имате вкъщи за по-чист въздух

Смог пробива през прозорците? В борбата с токсичните съединения потърсете помощта на растенията. Ето растения за пречистване на въздуха...

Името може и да ви прозвучи не дотам позитивно, но позитивите за дома ви ще са много, ако го отглеждате. Той много успешно пречиства въздуха в стаята, в която се намира. Освен това се счита, че заедно с мръсния въздух абсорбира и негативната енергия от дома и привлича щастието.

3. Орхидея

Орхидеите са много красиви стайни растения, обагрени в нежни цветове. Отглеждането им обаче е трудоемко. Имат нужда от много светлина, но не бива да са изложени директно на слънце, за да не изсъхне прекалено много почвата им. Бъдете внимателни с водата, защото корените лесно загниват. Ако успеете да се справите с отглеждането на това красиво растение, то ще донесе много щастие в дома ви.

4. Пахира

Пахирата е малко дръвче, което също привлича положителна енергия във вашия дом. Това растение не обича пряката слънчева светлина, добре е да го отглеждате на сянка. Малко капризно е и по отношение на температурата. Предпочита по-хладни помещения с температура около 15 градуса.

10 непретенциозни едногодишни растения, които може да отглеждате вкъщи

Едногодишните са сигурен начин за бързо добавяне на цвят към контейнери, саксии за прозорци и голи места в цветни лехи. Но вие получава...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Виц на деня: Кварталното магазинче

Важни признаци, по които да изберем кафе на зърна

Инфаркт от радост: Мъж спечели близо 5 млн. долара в казино в Сингапур (ВИДЕО)

Защо не трябва да вземате важни решения, когато сте под стрес?

Какви скрити ползи ни носи пиенето на кафе без захар

Виц за добро утро: Голям семеен скандал

Стихотворение на деня, 28 юни, от Надежда Захариева

Кои напитки не трябва да се комбинират с кафе

Любовен съвет за всяка зодия за 28 юни 2024

Таро хороскоп за 28 юни 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com