Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За да не съсипете почивката си: Какво може да замени слънцезащитния крем?

21 юни 2023, 10:00 часа

Слънчевите лъчи могат да развалят не само кожата, но и настроението ви по време на почивката. Изберете подходящия модел и защита на слънчевите очила. Освен за очите си, нужно е да полагате грижи и за кожата си по време на почивката. Козметици споделят какви продукти ще помогнат за защита на кожата от ултравиолетова радиация.

Реклама

Защо се нуждаете от слънцезащитен крем на по време на почивката?

Слънцезащитният крем е добре да се купи по-рано от билета за морето. Тази позиция се заема от всчики дерматолози. Те напомнят, че пренебрегването на съветите на лекарите за защита на кожата преди излизане на открито през лятото може да струва скъпо. И не става въпрос само за изгорялата кожа, която боли при допир. Последствията могат да бъдат много по-сериозни – така се създават предпоставки за растеж на ракови клетки.

Но какво става, ако сте забравили да си купите висококачествен слънцезащитен крем, а в курорта се предлагат само евтини, некачествени козметични препарати?

Козметиците съветват да не се разстройвате, а да отидете до магазина за растителни масла.

Няколко полезни съвета как да изберете най-добрата слънцезащита, за красив и здравословен тен

Какво масло може замени слънцезащитния крем?

Не всички растителни масла могат да ви защитят ефективно от слънцето, а само няколко. Например:

• Кокосово масло. То не само предпазва кожата от ултравиолетовото лъчение, но я овлажнява и подхранва. Маслото допринася за бързото зарастване на рани и ожулвания.

• Масло от гроздови семки. Има много минерали и помага за спиране на процеса на стареене на кожата. Маслото действа едновременно в няколко посоки: от една страна, предпазва по-добре кожата от слънцето, а от друга страна активира обновяването на клетките.

Слънцезащитният крем е задължителен: Ето върху кои зони е най-добре да го нанасяте

• Конопено масло. Има най-полезния състав за човешката кожа. Благодарение на това маслото се поема от кожата перфектно и не оставя мазни следи по дрехите или банските костюми.

• Масло от макадамия. Този продукт съдържа огромно количество полезни микроелементи - манган, мед, желязо, магнезий, фосфор, калий, витамини С, Е, А, група В, никотинова киселина. Всички те пазят кожата, но и помагат за нейното заздравяване и овлажняване.

• Масло от жожоба. Козметиците го наричат най-приятното и полезно не само за кожата, но и за косата. Тънък слой от продукта помага за спиране на вредното действие на UV лъчите и ускорява възстановяването при увреждане на кожата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес