Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всичко това трябва да изхвърлите от кухненските шкафове – без да се замисляте

25 октомври 2024, 15:40 часа

Нормално е с течение на времето кухненските шкафове да се пълнят с предмети, които рядко използвате. Като се започне от пластмасовите съдове, които стоят години наред в кухненските ви шкафове, до най-малките предмети, които заемат място напразно.

Още: Ето какво ще ви спаси от дългите часове чистене в кухнята

По-долу ви разкриваме някои от артикулите, с които можете да се разделите точно сега, за да освободите повече място на кухненските рафтове.

Допълнителни чаши

Чашите могат бързо да монополизират пространството на вашите рафтове. Започнете, като се отървете от всичко, което вече не използвате, като запазите само тези, които използвате най-често, и дарите останалото. Или помислете за инсталиране на куки за чаши под рафтовете. Този дизайн освобождава място.

Неизползваеми пластмасови контейнери

Извадете всички пластмасови контейнери за храна от шкафа, монтирайте капаците и основите. Пластмасовите контейнери, на които сте загубили капаците си, или ненужните капаци често заемат толкова необходимото място. Изхвърлете тези, които вече не са полезни, или тези, които са били прекалено износени.

Подправки с изтекъл срок на годност

Ако подправките са престояли години, вероятно са с изтекъл срок на годност. Но не се притеснявайте, няма да ви разболеят, просто са загубили вкуса си. Така че е време да изхвърлите тези, които не използвате и да ги замените с нови.

Повтарящи се инструменти

Със сигурност нямате нужда от две шпатули или два термометъра за готвене. Изберете своя любим и освободете място в кухненските си шкафове.

Повредени тигани

Става въпрос за тигани с незалепващо покритие. Когато покритието, което покрива тези съдове, се надраска или повреди, е време да ги смените с нови. И това е така, защото те могат да представляват риск за вашето здраве, тъй като по време на готвене тези повредени контейнери могат да отделят вредни химикали.

Готварски книги, които не използвате

Отървете се от тези, които не сте чели от години. И ако имат интересна рецепта, просто направете снимка с мобилния си телефон, за да я запазите.

Кухненски кърпи

Кухненските кърпи с големи петна, разкъсвания или повреди могат да се използват за други функции.

Повредени дъски за рязане

Бактериите могат да попаднат във всички тези драскотини и след това в храната ви. За ваша собствена безопасност сменете дъските за рязане, когато видите, че са повредени.

Още: Ето как лесно да премахнете остатъците от лепило от всяка повърхност с прости трикове

Изхвърлете всичко с изтекъл срок на годност

Проверете рафтовете за консерви или остатъци от храна с вероятно изтекъл срок на годност.

Излишни буркани

Вместо да ги съхранявате на рафтове, използвайте ги другаде или ги изхвърлете.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес