Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време за чорапогащи: 4 трика, за които 90% от жените не знаят

20 октомври 2024, 18:00 часа

Студеното време настъпи и по улиците все по-често се виждат момичета в чорапогащи. Но само малцина знаят как да ги носят правилно.

Има няколко правила, които определят кой чорапогащник да носите и с какво.

 

Още: Как три прости правила ще ви помогнат да почистите апартамента си през есента?

Как да носите черни чорапогащи правилно

Черният чорапогащник не е универсален аксесоар и съчетаването му с облекло изисква внимание. Тънка лятна рокля с волани и отворени рамене е лека и ефирна визия. Черните чорапогащи, особено дебелите, изглеждат не на място в нея. Те правят външния вид тежък, визуално разбиват фигурата на части и развалят пропорциите.

Ако все пак искате да носите черен чорапогащник със светла рокля, блуза или пола, изберете плътни тъкани, които поддържат добре формата си, като трико или плат за костюми. И не забравяйте за обувките, които да подхождат на вашия черен чорапогащник!

 

Още: Дафинов лист в градината през есента - ето за какво го използват опитните градинари

Момичета в чорапогащи с различни цветове: как да изберем

Основното правило: колкото по-ярък е найлоновият чорапогащник, толкова по-спокоен и неутрален трябва да бъде останалият ви тоалет. Не претоварвайте визията си с много ярки елементи.

Цветните найлонови чорапогащи са чудесен начин да добавите цвят и индивидуалност към външния си вид, но е важно да ги използвате разумно. Ако не искате да носите само черни или бели дрехи, стилистите ви позволяват да добавите малко цвят, като чанта, шал или шапка, които да подхождат на вашия найлонов чорапогащник. Но не забравяйте, че това трябва да е само един аксесоар.

Момичетата в чорапогащи, които обичат ярки цветове, трябва първо да оценят фигурата си. Привличащи вниманието нюанси и плътно прилепнали елементи визуално подчертават несъвършенствата на фигурата.

Още: Защо шофьорите трябва да внимават с падналите листа

 

Чорапогащи: каква плътност да изберете

Когато навън е студено, момичетата, носещи чорапогащи, често не обръщат внимание на комбинирането им с други неща. Но стилистите знаят няколко тайни как да изберат чорапогащи правилно и красиво, за да не замръзнат и да изглеждат стилни. Колкото по-топли са връхните дрехи, толкова по-плътни трябва да са чорапогащите.

 

Найлонови чорапогащи с мрежа или щампа: кои не са подходящи

Чорапогащи с шарки и ярки щампи са смел избор. Може да изглеждат красиво, но не са за всеки. Тези чорапогащи изглеждат най-добре на стройни момичета без забележими промени, свързани с възрастта. Разширените вени, пигментацията и гънките на коленете могат да добавят възраст към жена, носеща чорапогащи с шарка.

Когато избирате найлонови чорапогащи с орнамент или ажур, важно е да запомните, че основното е хармонията с останалата част от дрехите и самочувствието. Момичетата, носещи мрежести чорапогащи, с щампи или шарки привличат много повече внимание. И не всеки е готов за това.

Чорапогащи с ромбовиден модел, тоест в мрежа, са не само модерни, те визуално отслабват краката ви. За да не копаете в тъкане и вулгарност, трябва да изберете найлонови чорапогащи с един размер по-големи. Друга възможност за намаляване на степента на вулгарност е да носите матови голи чорапогащи под мрежести чорапогащи, това е особено вярно през студения сезон.

За да не изглежда визията с мрежест чорапогащник твърде провокативна, стилистите препоръчват да избягвате дълбоки деколтета, корсети и отворени рамене.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес