Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Витамин C за кожата: Основателни причини да го включите в рутината си

18 юли 2024, 17:12 часа

Витамин С е начело на най-необходимите хранителни вещества за организма, имунитета, но и за здравето и външния вид на кожата. Този витамин служи като антиоксидант и придава на кожата белота и младежки и здравословен блясък, твърдят дерматолозите.

Още: 5-те най-добри съвета за грижа за кожата около очите за жени над 50 години

Той подобрява външния вид на кожата и избледнява първите признаци на стареене или прекомерно излагане на ултравиолетови лъчи. Това е основната причина, поради която витамин С определено трябва да бъде част от вашия режим за красота и грижа за кожата.

В козметичната индустрия витамин С е известен като L-аскорбинова киселина и е много силен като концентрат, който се нанася директно върху кожата.

Серуми с витамин С

Серумите с витамин С трябва да бъдат част от вашата рутинна грижа, ако искате да поддържате и подхранвате кожата си. Тези серуми, в зависимост от съдържанието на L-аскорбинова киселина, предлагат много ползи.

Бръчки

Витамин С е това, от което се нуждаете, ако лицето ви има бръчки или дори първи признаци на старост. Проучванията показват, че нанасянето на витамин С върху кожата под формата на серум ви предпазва от увреждане от слънцето, регенерира кожата и неутрализира свободните радикали.

Жизненост

Продължителното излагане на ултравиолетови лъчи причинява много кожни проблеми. Ежедневното нанасяне на серум с витамин С предпазва кожата и ѝ придава жизненост. Проучванията потвърждават, че само за три месеца редовно прилагане на този витамин кожата е изпълнена с живот, с прекрасна текстура, без петна, без зачервявания и с младежки вид.

Хидратация

Кожата по принцип е много жадна и задължително трябва да й се обърне внимание. Тя се състои от 64% вода и се нуждае от хидратация. За тази цел ви е необходим витамин С, който хидратира кожата и я предпазва от изсушаване или прекалено омазняване.

Гъвкавост

Витамин С като серум насърчава производството на колаген в кожата. Този протеин е отговорен за пухкавата, еластична и здрава кожа. Тъй като тялото произвежда все по-малко колаген, този витамин е от съществено значение за забавяне на стареенето.

Възпаление и хиперпигментация

Ако кожата ви е склонна да бъде зачервена, раздразнена и с много пъпки, има вероятност да имате работа с възпаление, инфекция или имунна реакция. Каквато и да е причината, витамин С избледнява и успокоява симптомите на възпаление на кожата.

От друга страна, хиперпигментацията се появява, когато тялото произвежда твърде много меланин и изпитва колебания в равномерността на цвета. Витамин С позволява на кожата да има равномерен тон.

Как да използвате серум с витамин С

Под формата на серум витамин С се абсорбира много добре от кожата. Серумът трябва да стане част от сутрешната ви рутина, защото ще ви предпази от свободните радикали през деня.

Още: А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Лицето трябва да се измие добре сутрин, след това да се нанесе тоник и след това серумът с витамин С. След нанасянето на серума трябва да поставите подхранващия крем на лицето си и накрая слънцезащитния крем.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес