Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте какво причиняват на здравето ви лошите мисли!

23 август 2021, 11:23 часа
Реклама

Авицена, който е бил един от най-известните лечители в древността, казва, че "Докторът има три средства в борбата срещу болестта - дума, растение и нож", като той неслучайно слага думата на първо място. 

6 негативни мисли, които ви пречат и как да ги преобразувате

По същия път на логика, младата психоложка Емили Кий, на своя глава, но и със съгласието на главния лекар в една от парижките болници карала пациентите три пъти в деня по 10 пъти да повтарят на глас или мислено: "Всеки ден се чувствам по-добре и по-добре!", като не просто го повтарят механично, но го мислят и чувстват.

Какъв бил ефектът? Освен, че тези пациенти станали тема на разговор за цяла Франция, те се възстановили и то сериозно болни пациенти в рамките на един месец. Дори при някои отпаднала нуждата от хирургична намеса. 

Така се потвърдило твърдението за добрите мисли и колко всъщност са полезни те за цялостното ни здраве. И макар и никой да не се съмнява за връзката между двете неща, винаги сме гледали на тях със скептицизъм.

Но наистина е и психологически закон, който твърди, че: словестното изражение на любов, съчувствие и възхищение подсилва жизнената енергия, към когото е адресирано. А лошите думи? Те намаляват енергията значително.

Съветите за предотвратяване на всичко това, вероятно на много от вас ще прозвучат много прости и дори наивни. 

10 женски хитринки, които карат мъжа да мисли постоянно за вас

Мислете добро, за да получите добро и не се притеснявайте за дребни неща. 

Можете да приемете дори две прости правила, които да ви помагат в позитивното мислене за вашето здраве:

1. Не се тревожете за дреболии.

2. Всичко е дреболия!

 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес