Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Важни неща, които да си обещаете, за да се промени животът ви

24 януари 2022, 18:10 часа
Реклама

Когато искате да промените нещо в живота си, трябва да си обещаете, че ще спазвате някои важни неща. Когато го направите, ще видите, че промените започват да се случват.

На първо място забравете миналото и го оставете там, където е. То може да ви служи единствено като учител в живота. Нали все пак човек се учи от грешките си. Миналото трябва да ви служи като стъпало, от което минавате на по - горно ниво. Така, че продължавайте да вървите напред и гледайте по - малко назад.

Научете се да носите отговорност за постъпките си. Всички като деца сме обвинявали околните за несгодите и последиците от грешките си. Но това не е правилно. Когато започнете да заставате открито зад думите и делата си, и да носите отговорност за тях, тогава промените в живота ви към по - добро ще се случат.

Осъзнайте, че няма да се харесате на всички и хората ще се опитват да ви налагат кое е по - добро за вас. Но запомнете - живота си е ваш и вие трябва да прецените как точно да го живеете. Ако се опитвате да угодите на всички и правите, каквото ви се каже ще дойде момент ще осъзнаете, че вие всъщност живеете по чужди правила и не живеете живота, който искате. Понякога поради това, че имате собствено мнение за нещата някои хора може би ще излязат от живота ви, но така е по - добре. Нека останат само тези, които ви ценят и уважават такива, каквито сте.

Не всички, които са в живота ви сега ще останат завинаги. Хората идват и си отиват, така и трябва. Това не бива да ви натъжава, защото всеки човек ви носи урок. Всеки, който е бил в живота ви някога има мисията да ви научи на нещо ново. Когато тази мисия приключи той излиза от живота ви, но ви оставя нещо много ценно - житейски опит. Разбира се има хора, които са с вас почти завинаги и те също са много ценни, защото ежедневно ви учат на нови и нови неща, и ви помагат да изкачвате стълбичката на живота, стоейки до вас.

Ако помислите над тези неща ще откриете във всяко познанство, във всяко приятелство нещо ценно. Ще осъзнаете и защо даден човек е напуснал живота ви или защо е с вас завинаги. Ако погледнете през тази призма ще разберете, че всяко нещо, което идва и си отива е, за да ни даде още и още житейски опит. Не унивайте, когато някое приятелство приключи, все пак нищо в живота не е вечно нали така?

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес