Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТРИК, с който веднага разбираме дали яйцето е развалено

05 януари 2022, 11:24 часа
Реклама

И сами знаете, че развалените яйца може да се превърнат в заплаха за човешкото здраве. Дори минимални съмнения да имате, свързани с този продукт, за предпочитане е да не го консумирате, защото така рискувате много. По-добре го изхвърлете, вместо да си причинявате неприятности и то не какви да е, а здравословни.

Как се разпознава дали яйцата са развалени?

Както и сами може да предположите, най-лесният начин е като се счупи яйцето и оставим на миризмата да ни подскаже дали продуктът е годен за похапване или пък не.

Ако обаче не искате да чупите яйцето, защото сте предвидили да го варите, може да опитате следното.

Вижте какво се случва с тялото ни, ако ядем по три яйца всеки ден

Вземете купа с вода и пуснете яйцата в нея. Развалените яйца веднага ще изплуват на повърхността, докато здравите ще си останат на дъното. Това е един от най-лесните начини за разпознаване.

Има още един маркер, по който може да се ориентирате за годността на яйцата. Жълтъкът на пресните е с много по-наситен цвят. Те нямат никакъв мирис и със сигурност и през ум не би ви минало, че става въпрос за развалени яйца.

Следващия път, когато имате известни съмнения, опитайте трика с купата вода и разберете на мига дали да консумирате яйцата или да ги хвърлите.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес