Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ 7 ефективни процедури за красотата и младостта на кожата на лицето

13 август 2024, 21:31 часа

В преследване на красотата хората са готови да направят много, но не винаги трябва да се вземе решение за радикална пластична хирургия. За щастие, благодарение на съвременната козметика, има много ефективни и безопасни методи за подмладяване без радикална хирургическа намеса.

Ботулинова терапия

Ботулиновата терапия е най-разпространената инжекция за красота. Ботулиновият токсин се инжектира в мускулите на лицето, които се отпускат и по този начин изглаждат бръчките. Това е може би най-простият и достъпен метод за подмладяване. Благодарение на процедурата, бръчките видимо се изглаждат и се предотвратява образуването на нови бръчки. Ефектът от метода обаче не е много дълготраен – до шест месеца.

Топ 5 на най-безполезните домашни процедури за лице

Лифтинг с конци

Същността на нишковия лифтинг е въвеждането на тънки биоразградими нишки, които стягат отпуснатата тъкан на лицето и стимулират производството на колаген. Основните предимства на процедурата са бързи резултати, минимален период на възстановяване и нисък риск от усложнения. Ефектът от нишковия лифтинг продължава от година и половина до три години.

Ултразвуков СМАС лифтинг

Ултразвукът ефективно въздейства върху дълбоките слоеве на кожата, което води до стягане на SMAS слоя (мускулно-апоневротична рамка на лицето), стимулирайки производството на колаген и еластин. Ултразвуковият SMAS лифтинг не изисква рехабилитационен период. Но ако пациентът има дефицит на хормони и витамини, тогава ефектът от процедурата ще бъде минимален.

Microneedling RF лифтинг

Microneedling RF лифтинг е въздействието на радиочестоти върху кожата, което води до нагряване на тъканите заради термични ефекти и свиване на кожата с помощта на игли. В резултат на това получаваме по-еластична кожа, стесняване на порите и намаляване на дълбочината на бръчките. Техниката изисква малка рехабилитация.

Най-добрите подмладяващи процедури за лице

Мезопроцедури и биоревитализация

Инжекционните процедури, свързани с хидратацията на лицето, се наричат ​​мезопроцедури. Това включва и биоревитализация. Мезопрепаратите могат да бъдат с добавка на различни аминокиселини, витамини, пептиди и хиалуронова киселина в различни варианти на смесване.

Биоревитализантите също се предлагат в различни разновидности – както с чиста хиалуронова киселина, така и с добавка на пептиди, аминокиселини, полизахариди и някои антиоксиданти.

Лазерни процедури

Лазерните процедури (CO2 ресърфейсинг, ербиев ресърфейсинг) са процедури, които са насочени към работа с текстурата на кожата. Те могат да отърват пациентите от белези, белези след акне, неравности по кожата, големи пори, както и да стягат кожата и да направят изразителните бръчки по-малко изразени.

Процедурата обаче изисква рехабилитация. Пациентът трябва да бъде подготвен за зачервяване, подуване и лющене на кожата.

Фототерапия

Фототерапията или IPL е широколентова светлина, която има за цел да подобри тена. С тази процедура можете да се отървете от старчески петна и следи от акне. Можете също така да премахнете кръвоносните съдове, да стесните порите и, заради въздействието на топлината, също да стегнете кожата. Това е курсова процедура. Могат да се извършват до три такива процедури годишно. Препоръчително е да не правите слънчеви бани един месец преди и след фототерапията. Тя няма рехабилитация, разрешена е само след 18-годишна възраст. Трябва също така да се подготвите правилно за курса: препоръчително е да овлажните лицето си и да направите биоревитализация преди и след процедурата, тъй като основният хромофор в този случай е водата и кожата ще бъде пресушена.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес