Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези домакински съдове са ОПАСНИ за здравето ви!

12 август 2021, 11:13 часа

Когато се е наложило преди много години да заменим сребърните съдове с по-практични и по-достъпни за хората материали, сме открили метал, който е променил много в начина по който живеем. 

Това бил алуминият, от който започнали да се правят и елпроводници, вани, дори самолети, освен посуда. Всички тенджери, паници, чинии, прибори и тн., които са безкрайно удобни, но без да знаем и потенциално опасни за цялостното здраве, защото алуминият се трупа в тялото.

6 ситуации, в които е вредно да пиете вода

Той е изключително вреден за мозъка, убиващ мозъчни клетки, също така и анемията се получава от него. И по-сериозно - предизвиква артрит. Ако попитате вашите майки и баби, по-голямата част от тях израстнали с алуминиевата посуда, в момента страдат от артрит. При проверка на кръвта, човек с артрит има 7 пъти повече алуминий в кръвта си от здравия.

Алуминият също така е много вреден и за нервната система и метаболизма.

Къде другаде се крие алуминият? Изненадващо за някои - в дезодорантите. Много лекари твърдят, че една голяма част от рака на гърдата при жените, се причинява от използването на дезодоранти, заради съдържанието им на алуминий.

Това не означава, че тялото ни няма нужда от алуминий! Все пак той помага възстановяването на тъканите и е полезен за костите.

Събуждането сутрин с аларма е вредно за здравето

Но този, който се крие в посудата ни, е бавен убиец, освен че има потенциалната опасност парченце алуминий да се откъсне и да попадне в тялото ни при хранене. Използването на алуминиево фолио, особено при топли храни, също е адски вредно и не се препоръчва. 

За това четете опаковките на дезодорантите, защото има много без алуминий и внимавайте с посудата и приборите, които си купувате за дома! 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес