Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 5 неща нямат място в дома ви, за да не привличат негативизъм

25 юни 2024, 16:25 часа
Реклама

Всеки от нас, независимо дали вярва или не, е в постоянен обмен на енергия със света около нас. Всички предмети в нашия дом носят своя уникална енергия, която може да повлияе на нашето благосъстояние и житейска ситуация. Езотеричната гледна точка ни предупреждава да не съхраняваме някои неща, които могат да повлияят негативно на живота ни.

Неща, които според езотерика не трябва да се държат у дома

1. Изкуствени цветя

На пръв поглед изкуствените цветя изглеждат просто декоративни елементи на интериора. Въпреки това, от езотерична гледна точка, енергията на "мъртвите цветя" може да привлече униние и меланхолия в живота ви. Те могат да се превърнат в източник на негативна енергия, която затруднява възприемането и връзката с другите.

Лоша енергия: 6 предмета, които трябва незабавно да изхвърлите от дома си

2. Всякакви счупени предмети

Счупените предмети, независимо дали са детски играчки или домакински уреди, често запазват енергията на разрушаване и неизправност. Съхраняването на такива неща може да допринесе за хронична умора и затруднения в жизнената хармония. Енергийните потоци, които създават, могат да ви разсеят и да ви забавят в постигането на целите ви.

3. Непознати магически предмети

Предмети с неясна цел или които не отговарят на вашата енергия могат да бъдат особено опасни. Такива неща, като магически артефакти или предмети от чужди култури, могат да привлекат неподходяща енергия и да причинят негативни последици. Взаимодействието с такива елементи изисква специално внимание и разбиране.

4. Дрехи на мъртви хора

Запазването на дрехите на починалите близки, макар и похвален жест на възпоменание, може също да привлече енергията на починалите. Това може да предизвика различни емоционални и физически реакции, не винаги благоприятни. Важно е да обърнете голямо внимание на такива елементи и, ако е възможно, да направите промени, за да смекчите въздействието им.

Изхвърлете тези предмети! Те черпят от енергията ви

5. Кактуси

Подобно на други растения, кактусите имат своя собствена енергия, но тя може да бъде особено остра и да предизвика раздор в енергийното поле на къщата. Техните бодливи характеристики символизират защита, но в някои случаи могат да повлияят негативно на хармонията на отношенията между хората.

Езотерични съвети за подаръци

От езотерична гледна точка подаръците носят не само материален смисъл, но и енергийна сила. Ето някои препоръки:

1.       Шоколадът за непокорен шеф може да помогне за подобряване на взаимоотношенията благодарение на своята енергия.

2.       Обикновена бяла тениска като подарък на приятел може да внесе увереност и чистота в живота му.

3.       Подарък, направен съвместно за дете, ще бъде не само ценен материален подарък, но и ще концентрира в него енергията на вашата любов и грижа.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес