Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 5 фрази ще ви помогнат красиво да поставите всеки на мястото му

31 октомври 2023, 21:46 часа

Животът не е честен. И дори най-красивите хора понякога се сблъскват с грубияни и нахални хора. За да защитите границите си, изобщо не е необходимо да слизате до нивото на противника, можете да заявите, че няма да търпите унижение с усмивка на лицето си. Събрахме 5 прекрасни фрази, които ще бъде полезно да запомните или дори да запишете.

1. „Припомни ми, кога съм поискал вашето мнение, че не мога да си спомня“

Често в ежедневието често срещаме хора, които по някаква причина са сигурни, че тяхното често отрицателно мнение е нещо много важно. Няма как да не го споделят със събеседниците си. Ако изведнъж забележите, че коментарите на такъв герой ви карат да се чувствате неудобно, няма нужда да говорите за личните граници - той не е запознат с такива тънки въпроси. Просто кажете, че не сте искали съвет или мнение.

10 фрази, които всички изневеряващи мъже използват

2. "Решил си да се пошегуваш с мен? Предупреждавам те, няма да стане!"

Понякога приятели или колеги, когато се шегуват, не забелязват, че стават груби. Такива закачки или дори истинско тролене могат да бъдат досадни. И е много трудно да се намери какво да се каже. Затова трябва да имате подготвена фраза за този случай. В повечето случаи това е достатъчно, за да спрете събеседника навреме.

3. "Да, да, наясно съм с тази моя черта. Нарича се индивидуалност."

Често хулиганите сред приятели или колеги се опитват да се шегуват с нашия характер. Ясно е защо: това, което ни отличава от масите, в техните очи, е уязвимост. В този случай е важно да изясним, че не се срамуваме от себе си и от тези различия.

Кои са най-често използваните български фрази и изрази

4. "...Извинявай, онемях от тази наглост. Повтори, моля"

Понякога в живота се натъкваме на ситуации, когато някой казва нещо обидно или грешно по наш адрес. В такива моменти не се колебайте да помолите този човек да повтори това, което е казал. Нека чуе още веднъж какво е имал дързостта да каже на друг човек. Може би ще стане ясно, че подобни атаки не са норма. Но дори и да не се получи, поне ще защитите чувствата си и ще поставите граници.

5. "Слушай, има предложение... Невъзможно е да откажеш. Запази мнението си за себе си."

Шегуваш се! Хуморът обезоръжава и най-закоравелите наглеци. Например, като тук. Вместо да слезете до нивото на натрапника и да започнете да ругаете, молбата да млъкне се перифразира в забавна фраза, от която дори не можете да се обиди. И най-важното, вие също постигнахте целта си - малко вероятно е след това някой да продължи да прави същото.

Всеки от тези подходи ще ви помогне да поставите човека на мястото му, като същевременно поддържате уважителна и дори гражданска среда. Запомнете тези фрази и не се страхувайте да ги използвате, когато трябва да поставите лични граници.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес