Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази маска с кафе за лице ще свали няколко години от лицето Ви

26 март 2024, 18:17 часа
Реклама

Годините неминуемо се отразяват на лицето и деколтето ни – повехнала кожа, отпускане, загуба на обем, фини линии и дълбоки бръчки, липса на блясък – остаряването е нормален процес, но с помощта  на съвременната козметика и грижа за кожата може да го отложим във времето.

В ерата на иновациите в областта на пластичната хирургия и козметичните грижи възрастта е само цифра, която не би трябвало да обрича дамите на липса на самочувствие заради повехналата им хубост, а съхраняването на младежкото излъчване и кожа са издигнати в култ, налагащ поддържането на свеж вид дори след прехвърлянето на 50-те години. Не всяка жена обаче има време и средства, за да се наслади на новите технологии и да изглежда 10, 20 и дори повече години по-млада с тяхна помощ.

За щастие, те не са единственото средство за подмладяване и дори само с помощта на домашни средства за грижа, сред които е вълшебна маска с кафе за лице, изтриваща години, жените могат да отложат старостта и да изглеждат блестящо независимо от възрастта. Как маска с кафе за лице помага за поддържане на кожата и съхраняване на младостта, какво е необходимо за нея и как се приготвя и използва ще ви разкажем сега – точно навреме за пролетта, когато сваляме дебелите дрехи и плътния грим, при което всеки недостатък на кожата на тялото и лицето става видим.

2 домашни подмладяващи маски за лице - смъкват само до 5 години

Маска с кафе за лице

Кафето не само съживява тялото и сетивата ви сутрин, помагайки ви да се ободрите, то съживява и кожата ви, използвано като маска с кафе за лице, а като съставка в продуктите за тяло има стягащо и тонизиращо действие върху кожата, както и ефективно въздейства върху целулита. Кафето е чудесно домашно средство за подмладяване, тъй като изтрива или поне минимизира най-характерните издайници на възрастта:

  • Подпухналите клепачи и тъмните кръгове под очите ви състаряват не по-малко от дълбоките бръчки. Може да им противодействате с маска с кафе за лице. Смесете смляно кафе с топла вода, потопете в нея памучни тампони и ги поставете върху затворените клепачи за 10-15 минути. Резултатът от тази своеобразна домашна маска с кафе за лице ще ви изненада повече  от  приятно. Поразителния ефект се дължи на противовъзпалителните, тонизиращите свойства на кафето и на подобряването на кръвообращението, за което ароматната напитка допринася.
  • УВ лъчите и и прекомерния флирт със слънцето, липсата на адекватна слънцезащита, манията за тен и прекомерното излагане на слънце или честите посещения на солариум са сред водещите причини за преждевременно стареене на кожата, появата на бръчки и пигментни петна, които се свързват със старостта. Маска с кафе за лице, приготвена в домашни условия е идеален начин да противодействате на всичко това. Приготвя се изключително лесно и за нея са ви нужни само няколко капки лимонов сок и лъжица кафе. Нанася се на лицето, деколтето и ръцете, където пораженията от УВ лъчението са най-видими, и се отмива след 10-тина минути. Ефективността се дължи на полифенолите, присъстващи в кафето, които едновременно предпазват от действието на ултравиолетовите лъчи и намаляват фините линии, вече причинени от прекомерно излагане на слънце и особено от слънчеви бани без адекватна слънцезащита.
  • Грубата кожа също издава възрастта. Може да я направите нежна и мека като кадифе с домашен скраб с лъжица  кафе и две лъжици зехтин. Не само антиоксидантите в тях, но самите абразивни  частици изтриват години от възрастта и оставят кожата ароматна и мека. Може да използвате тази маска-скраб за лицето, тялото, деколтето колкото и когато пожелаете.
  • Контурът на устните също е издайник на възрастта. Напукани, груби, лющещи се, те ви състаряват и добавя години към възрастта. И тук кафето може да помогне. Просто разбъркайте лъжица  кафе, лъжица чист и истински пчелен мед и няколко капки прясно изцеден сок от лимон и нанесете върху устните и в областта около тях. Оставете да подейства 10-тина минутки и отмийте.

Докато се наслаждавате на грижата за лицето си, се отпуснете с релаксираща музика или си пригответе чаша горещо кафе, за да зарадвате и небцето си, когато отмиете маската от лицето си.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес