Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сутрин или вечер: Кога трябва да миете косата си

15 октомври 2024, 16:12 часа

Здравето на косата е много важно за нашия външен вид. Измиването й е необходима стъпка за красива и блестяща коса. Всеизвестен факт е, че косата не трябва да се мие всеки ден, но има несигурност относно точното време за измиването.

Още: Как да използвате картофи, за да подпомогнете растежа на косата си

Стилисти казват, че най-доброто време за миене на косата е вечер. Причините, поради които вечерта е идеалното време за измиване на главата, можете да намерите по-долу.

Косата има повече време за естествено изсъхване

Излагането на косата на топлината на сешоара я уврежда, така че не бива да прекалявате с този уред. Вечер можете да изсушите косата си с кърпа и да не използвате сешоар, който уврежда косата. Това не означава, че можете да спите с мокра глава, защото по това време косата е по-крехка.

Сутринта е много натоварена и времето не стига

След като сте измили косата си вечерта, можете да я оформите на сутринта. Ще имате време да я стилизирате, да закусите здравословно или дори да пиете кафе.

Още: 10 истини за косата, които всяка жена трябва да знае

Миенето на косата вечер ви спестява поне половин час на следващия ден. Сутрешното миене на косата винаги е свързано с мързел и в най-лошия случай се отлага за друг ден. По този начин косата натрупва мръсотия и мазнини.

Чиста коса, спокоен сън

Измитата коса вечер прави съня по-спокоен, защото елиминира желание да се чеше главата, което смущава съня.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес