Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартирайте деня с тази полезна витаминозна бомба, която събужда като кафе!

08 ноември 2021, 13:35 часа

Боровинки и ананас за здраво тяло

Ананасът е богат на витамин С. Освен това съдържа и бромелин, ензим, който се грижи за здравето на храносмилателната система. Боровинките пък са пълни с витамини А, Е и С.

Как правилно да изсушим любимите си плодове

Киви, ягоди и грейпфрут за сила и имунитет

Ако се чувствате изтощени и винаги недоспали, опитайте плодова салата, приготвена от киви, ягоди и грейпфрут. Кивито е богато на витамин С, от който трябва да си набавяме ежедневно. Грейпфрутът и ягодите също са пълни с витамин С и гарантират вкусна и ароматна плодова закуска.

Смокини, черно грозде и нар за пречистване

И трите плода са богати на антиоксиданти и помагат да изчистване на тялото от токсините. В червеното грозде се съдържа ресвератрол, известен с подмладяващото си действие. Нарът е плод, който ви енергизира и се грижи за красивата ви кожа. Смокините пък са богати на калий, калций, магнезий, желязо и мед, както и на витамини А, Е и К.

Годжи бери, диня и лимон за детокс

Динята съдържа над 92% вода и глутатион, който е мощен детоксикиращ елемент. Ликопенът, витамините А и С в нея също помагат за пречистване на организма. Няма нужда нашироко да обясняваме за това, колко полезен е лимонът и само ще споменем, че има и силно антибактериално действие. 

Къпини, папая и пъпеш за разкрасяване

Папаята съдържа елементи, които участват в производството на колаген. Къпините пък съдържат малко калории и са богати витамини А и С. В пъпеша се съдържа бета-каротен, който в тялото се трансформира във витамин А и се грижи за здравето на косата и кожата.

Най-сигурният начин да измием правилно плодовете от пестицидите

Банан, ябълка и авокадо за енергия

Тази плодова комбинация е идеална за всички, които тренират. Можете да я хапвате както преди, така и след тренировка. Бананите са идеални за хапване след спорт, защото помагат за бързото възстановяване на енергията. Здравословните мазнини в авокадото забавят леко храносмилането и помагат за усвояването на хранителните вещества.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес