Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само силните личности си казват тези 6 фрази

19 юни 2024, 21:15 часа
Реклама

Психически силните хора са уверени в себе си, те са упорити и смели, бързо се ориентират в живота и вземат решения, виждат цел и знаят как да общуват с хората.

Ако човек редовно произнася тези шест фрази, той е няколко глави над другите психически.

„Това ми стига!“

Обикновено хората непрекъснато говорят какво им липсва, какво не им достига, за да бъдат щастливи, особено когато се увличат от сравняването на живота си с живота на другите. Но всеки е различен и единственото сравнение, което е подходящо, е сравнението с това какъв сте били вчера. Единственият наистина важен въпрос е дали растете или не.

100 цитата, които ще ви помогнат да ЗАОБИЧАТЕ себе си - част 1

„Този ​​провал отваря нови възможности.“

Дори и да не се е случило, не сте имали късмет, не сте успели или сте били разочаровани от нещо или някого, това трябва да се възприема не като ограничение, а като възможност.

„Давам си разрешение за големи мечти“

Дори се страхуваме да си представим, че ще се окажем на мястото на тези, на които отчаяно завиждаме: ще пътуваме до далечни страни, ще почиваме на морето, ще работим по-малко и ще печелим повече, ще бъдем слаби, ще купуваме скъпи жилища и кола.

Психически силните хора имат навика да мислят мащабно. Те са си дали разрешение да го направят и насърчават другите да направят същото.

„Нерешителността ми струва скъпо.“

Способността да вземеш решение и да не се придържаш към факта, че то може да доведе до различен резултат, е правилото на психологически силните хора. Те не са парализирани от страха да не направят грешен избор. Те напомнят на себе си и на другите да са наясно какво се случва, ако решението се забави.

35 вдъхновяващи цитати от СИЛНИ жени

"Аз контролирам това, което мога да контролирам"

Психическата ни сила е тясно свързана с постиженията, а за да се случат те, трябва да напомпаме решителните си мускули, смята експертът. Често хората обръщат твърде много внимание на това, което не може да се контролира, това е погрешно. Важно е да извършвате редовно „чекиране“.

Начертайте проста таблица с две колони. Отляво избройте какво ви пречи да постигнете целта си. Оградете с удебелен шрифт само онези елементи, които можете да контролирате. И в дясната колона запишете какво всъщност можете да направите, за да се справите с проблемите, изброени вляво, които са във ваш контрол.

Не „Трябва да направя това“, а „Ще направя това“

Оценете разликата между тези две фрази. Второто определено ви кара да се чувствате по-добре и по-енергични. Ако не харесвате нещо в рутината си, добре, има неща, без които не можете да постигнете целта си, възприемайте тези отговорности не като „Трябва да направя това“, а като „Ще направя това“.

Например, трябва да напишете скучен доклад или да се обадите на някого, когото не искате. Кажете си не „Трябва да се обадя“, а „Ще се обадя днес“. Това звучи по-оптимистично. По този начин тренирате просто умение на психологически силен човек, поддържате позитивизъм, енергия и радост през целия ден.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес