Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските топбогаташи са забогатели от началото на годината с десетки милиарди

02 ноември 2017, 06:30 часа
Реклама

Съвкупното богатство на 26 руски милиардери, чието състояние се мери в долари, се е увеличил с 22,5 млрд. долара от началото на годината към 1 ноември. Това сочат публикуваните от агенция Bloomberg данни, цитирани от БГНЕС.

На първо място сред руските милиардери според ежедневно обновявания рейтинг Bloomberg Billionaires Index е основният акционер на "Северстал" Алексей Мордашов. Неговото състояние възлиза на 18,9 млрд. долара, като за изминалите 10 месеца го е увеличил с 1,94 млрд. долара. Той е на 50-то място в общия рейтинг на милиардерите.

На второ място в руската класация и на 52-ро в общата е руският милиардер – президент на "Интеррос" и председател на управителния съвет на "Норилски никел" Владимир Потатин. Неговото състояние се е увеличило от началото на годината с 1,85 млрд. долара и към днешна дата е 18,5 млрд. долара.

Третата позиция в руската класация и 64-та в общата е председателят на съвета на директорите на металургичния комбинат в Новолипецк Владимир Лисин, чийто капитал възлиза на 16,6 млрд. долара, отбелязвайки ръст от началото на годината с 3,44 млрд. долара.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес