Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природосъобразно и ефективно: 5 лесни стъпки за преминаване към еко-козметика

10 юли 2024, 09:58 часа

Искате ли да спечелите сериозни еко точки, докато все още изглеждате добре? Това е лесно. Просто опитайте тези прости трикове и ще направите нещо добро за планетата, като същевременно обновите козметичните си продукти!

Още: 4 от най-добрите за здравето и визията естествени масла с ниска цена и как да ги използвате

Намерете любим аромат

Независимо дали става въпрос за масло от авокадо за лице, балсам за тяло с кокос, спрей за лице с роза или соли за вана с лавандула, намерете естествен аромат, който обичате толкова много, че ще продължите да го използвате редовно. Изборът на аромат, който ви ободрява, може да бъде идеалният начин да се освежите през деня.

Започнете с малко

Преходът не трябва да бъде всичко или нищо! Защо не следвате правилото 80/20 (80% зелени продукти и 20% каквото искате) и постепенно въвеждайте по-зелени продукти в рутината си? Понякога е трудно да се разделите с обичания лак за нокти или слънцезащитен крем. Ако не сте сигурни в някой продукт, вземете мостра, преди да направите големи инвестиции.

Пазарувайте по-умно

Като търсите марки, които използват етични и естествени съставки, произведени в различни региони по света, можете да станете част от движението. „Нашият бранд постави началото на честната търговия в козметиката преди повече от 30 години,“ казва Шанън Крисп, директор по маркетинг и корпоративна отговорност в еко френдли компания в Австралия. „Ние доставяме някои от най-добрите сурови съставки и ръчно изработени аксесоари и използваме уменията на малки фермери, традиционни занаятчии и селски кооперативи, които са експерти в своята област.“

Не бъркайте натуралното с неефективното

Да, натуралните козметични продукти наистина работят и не, не всички натурални средства за красота означават да използвате кокосово масло за всичко. Гримът, например, е напреднал повече, отколкото си мислите. „Както при всички козметични продукти, ефективността се свежда до добра формула,“ казва креативният директор на компания за еко цветна козметика, Селия Тревисани. „Ние работим неуморно, за да подобрим ефективността и приложението на нашите натурални екстракти и съставки и затова нашите продукти отнемат повече време за разработка в сравнение с останалите престижни продукти.“

Още: Как да почистим грима с помощта на натурални продукти

Проучете добре

Объркани сте от съставките и трудните за разшифроване опаковки? Разбираме ви. Потърсете информация в интернет на сайтове като базата данни за козметика. Можете да търсите рейтинги и съставки, за да елиминирате по-нечистите конкуренти.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес