Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пречистване на черния дроб: Този вид зехтин ще ви помогне най-много

25 октомври 2024, 12:04 часа

Болестите, засягащи черния дроб, се превръщат в основен проблем по целия свят. Милиони хора страдат от тези заболявания, някои от които са фатални, които в много случаи могат да бъдат избегнати благодарение на промени в начина на живот.

Още: 3 важни причини да избягвате хапчетата за сън с напредването на възрастта

Черният дроб, както всеки друг орган, е лесна мишена за токсините и химикалите, които ни заобикалят всеки ден. Това е причината, този орган да има нужда от помощ, за да се пречисти от токсините и опасните организми, чието присъствие излага и мозъка на риск.

Една от основните съставки на всички средства за прочистване на черния дроб е зехтинът. По-долу ви предоставяме полезна информация за ролята на зехтина за здравето на черния дроб и подготовката на лек за неговото лечение.

Как работи черният дроб

Черният дроб играе централна роля в детоксикацията на тялото. Той изпълнява редица задачи и функции, като се започне с производството на протеини, холестерол, съхранение на витамини, минерали и въглехидрати.

Черния дроб разтваря токсините, които придружават алкохола, лекарствата или естествените странични продукти от метаболизма. Поддържането на черния дроб във форма е изключително важно за здравето.

Как зехтинът пречиства черния дроб

Зехтинът предлага много ползи за здравето, едно от които е пречистването на черния дроб. Според проучвания, пиенето на зехтин помага на черния дроб да ускори преработката на всяко вещество. Освен това помага за възможно най-бързото отстраняване на вредните вещества, заседнали в тялото.

Кое е най-доброто маслиново масло за прочистване на черния дроб

Натуралният зехтин е най-добрият лек за черния дроб, но трябва да внимавате при избора му. Важно е да изберете масло, извлечено от маслини, които са преработени възможно най-малко и са студено пресовани.

Екстра върджин зехтинът е този, който не е извлечен от маслини чрез гореща преса и не съдържа химикали. Свежестта е важен аспект при избора на зехтин. Зехтинът не трябва да стои дълго време. Маслата, които не се консумират в рамките на две години от датата на производство, не са здравословни.

Тридневен лек за прочистване на черния дроб

Следващият курс на лечение е три дни и трябва да се прави вечер преди лягане.

Смесете в блендер половин чаша зехтин и половин чаша пресен лимонов сок. Веднага изпийте течността и си легнете. Легнете с колене, опрени на гърдите. Останете в това положение 30 минути.

Това лечение трябва да бъде придружено от консумация на ябълки и сокове от тях, които също имат пречистващ ефект.

ВАЖНО!

Ако имате камъни в жлъчката, пиенето на зехтин и лимонов сок може да причини силна коремна болка.

Още: Лекар разкрива: Как смяната на времето наистина влияе на вашето здраве

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес