Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поставете грубияните на мястото с тези 5 язвителни фрази

08 май 2024, 12:18 часа
Реклама

Всеки трябва да може да постави друг човек на мястото си без грубост и псувни. Ако не спрете навреме грубия човек, ще бъдете унижавани всеки ден.

Какви думи ще обезсърчат някого от всякакви конфликти с вас в бъдеще за една секунда?

1. „Ще ми припомните ли кога вашето мнение ме е интересувало, че не мога да си спомня“

В живота често се случва непознат да иска да „вложи двата си цента“ и да сподели мнението си за вас или действията, които сте извършили. В резултат на това той идва и започва да говори откровени гадни неща, криейки се зад желанието си да помогне. Или да ви насочи към правилния път.

Ако прекомерната критика ви кара да се чувствате неудобно, тогава няма нужда да се опитвате да успокоите събеседника си с напомняне за недопустимостта на нарушаване на личните граници. За да го поставите на мястото му, достатъчно е да кажете тази фраза и да намекнете, че не сте го молили за съвет.

12 фрази, които умните хора не използват в разговор

2. „Искаш да ме ядосаш? Няма да успееш.“

Често се случва приятели и колеги на работа да се шегуват с вас. И не винаги осъзнават кога прекаляват. Не всеки харесва, когато подигравките са толкова открито насочени по негов адрес. За да предотвратите обиди и да поставите събеседниците си на мястото им, достатъчно е да им кажете: „Опитвате се да ме дразните, веднага ще ви кажа: няма да успеете!“

3. „Знам за тази моя особеност. Нарича се индивидуалност.“

Ако имате черта, която ви кара да се откроявате от тълпата и някой иска да докосне нервите, като го спомене, тогава не позволявайте на грубия човек да ви направи своя жертва. Ако самочувствието на човек е наред, тогава дори такъв, на пръв поглед, недостатък може да се превърне в готина лична черта.

Топ 10 фрази за започване на разговор - работят и с най-мълчаливите хора!

4. „Какво каза току-що? Чух и не мога да дойда на себе си от наглостта ти.“

Ако човек каже неприятни неща по ваш адрес или се опита да ви обиди, можете да го поставите на мястото му, като го объркате. Необходимо е да го помолите да повтори казаното. В този случай събеседникът ще чуе какви гадни неща казва и ще се срамува от думите, които е казал.

5. „Имам предложение за теб, което не можеш да откажеш. Остави си мнението за себе си“

Можете красиво да поставите събеседника си на мястото му, но с щипка пасивна агресия. Такъв хумористичен подход няма да доведе до кавга с човека, но ще покаже, че няма да позволите да ви дразнят. Предимството на фразата е, че красиво ще обсадите човека и няма да се поддадете на обиди. Досадникът ще спре да ви обижда, защото ще разбере, че има работа с човек със стоманен характер, който просто не може да бъде обиден.

Но ако трябва да поставите не непознат, а любим човек на правилното място, тогава е по-добре да не използвате някои от фразите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес