Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подходът "Скруджинг": Да зарежеш гаджето преди Коледа, за да не купуваш излишни подаръци

30 ноември 2023, 21:03 часа

Нова мода в любовните отношения се заформя в края на годината преди настъпването на коледните празници. Явлението се нарича "Скруджинг" и представлява следното: за да не се налага да купуваш излишни подаръци, зарязваш гаджето си преди Коледа и проблемите ти са решени.

Както става ясно от името на въпросния антилюбовен подход, то е вдъхновено от Ебенизър Скрудж - емблематичен персонаж от "Коледна песен" на Чарлз Дикенс. Скрудж е стар скъперник, който се интересува единствено от парите. В навечерието на Коледа обаче той е навестен от духовете на миналите, настоящите и бъдещите Коледи и разбира, че трябва да се промени, за да спаси душата си.

Другите ползи от "Скруджинга"

Още: Тези 3 зодии ще имат най-щастливата си Коледа от години насам

Смята се, че скъперничеството не е единствената причина за практикуване на "Скруджинг". Вероятно има много случаи, в които човек просто спира да обича половинката си и решава, че не желае да си причинява семейни срещи по Коледа, само защото така е редно.

Третата версия за "Скруджинга" е, че много хора обичат да започват нови начинания от 1 януари и за тази цел искат да "изчистят" всичко старо и ненужно през декември, за да започнат новата година с нови цели.

Още: Празниците наближават: Най-красивите градове по Коледа

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес