Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет неща, които да правите сутрин за по-слаба фигура

26 септември 2024, 07:35 часа

Понякога процесът на отслабване може да бъде предизвикателство, но правилните навици могат да променят всичко. Ако искате да ускорите напредъка си, ето няколко съвета.

Лиза Янг, автор на книгата „Най-накрая сит, най-накрая строен“, споделя пет препоръчителни сутрешни навици за по-бързо отслабване. Добавете ги към своята рутина, за да отслабнете по-бързо.

Пийте вода

Още: Няма да го познаете: Геро се стопи и е с изцяло нова визия

Увеличаването на количеството вода, което пиете всеки ден, може да подпомогне усилията ви за отслабване. Например според проучване, публикувано в Journal of Clinical and Diagnostic Research , участниците, които са изпивали около две чаши вода 30 минути преди закуска, обяд и вечеря, са отслабнали и са отбелязали намаляване на индекса на телесната маса (ИТМ).

Йънг казва, че изпиването на чаша вода сутрин е умен ход: „Когато се събудите сутрин, може да сте дехидратирани, така че хидратирането с чаша вода е чудесна идея. Може да си мислите, че сте гладни, но всъщност сте просто жадни“.

А ако обикновената вода е твърде монотонна за вас, помислете дали да не добавите в чашата си пресен лимон или мента.

Добавете богати на протеини храни сутрин

Още: Какво да не правите, ако наистина искате да отслабнете: Основният капан

Ако започвате сутринта си с богати на протеини храни като яйца, кисело мляко или ядкови масла, ще се чувствате сити за по-дълго време. Това ще помогне и за стабилизиране на нивата на кръвната ви захар.

Яжте плодове

Изследванията потвърждават колко важни за вас могат да бъдат протеините. Много клинични проучвания показват, че увеличаването на приема на протеини, т.е. консумирането на повече протеини от препоръчителната хранителна доза, може да ви помогне да отслабнете и да подобрите цялостния състав на тялото си чрез намаляване на мастната маса и поддържане на безмастната маса.

Плодовете са чудесна храна, която да добавите към сутрешния си режим, тъй като са богати на антиоксиданти и фибри. Така ще добавите обем и плътност към храната си без допълнителни калории.

Още: Четири златни правила за отслабване от известния диетолог Майкъл Мозли

Проучване, публикувано в Annals of Internal Medicine, показва, че увеличаването на количеството фибри, които приемате всеки ден, с 30 грама може да понижи кръвното налягане и да ви помогне да отслабнете. Добавянето на повече фибри в началото на деня е толкова лесен начин да поддържате напредъка си, така че опитайте.

Пълнозърнести храни

Ако мислите, че всички въглехидрати са вредни за вас, помислете отново. Най-новото нещо, което ви вдъхновява да закусвате, по отношение на диетата ви, е свързано с добавянето на пълнозърнести храни към закуската ви.

„Пълнозърнестите храни, като например овесените ядки или пълнозърнестия хляб, съдържат фибри и хранителни вещества и осигуряват усещане за ситост. Не е нужно да се страхувате от въглехидратите“, отбелязва Янг.

Движение

Има нещо толкова вълнуващо в това да отделите време за сутрешна тренировка. Това е невероятен и интелигентен начин да си създадете навик, ако искате да отслабнете и да започнете деня си правилно. Така че обуйте обувките си и излезте на разходка. Умът и тялото ви ще ви благодарят.

„Отслабването чрез ходене е чудесно допълнение към здравословния хранителен режим. Ходенето изгаря калории, помага да поддържате костите си здрави и подобрява настроението ви“, добавя авторът.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес