Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма нужда да харчите пари: Колко неща трябва да има една жена в гардероба си (и как да купува само това, от което се нуждае)

22 октомври 2024, 19:00 часа

Сутрешната ни рутина започва с прогнозата за времето и избора на това, което ще облечем днес за офиса или университета. Завиждаме на тези, на които тази задача е лесна, защото да създадеш универсален гардероб и да не се чудиш какво да облечеш е много работа върху себе си и своя стил. Блогъри и художници един след друг участват в модно предизвикателство, което е измислено и описано от Кортни Ковър в книгата „Проект 333“. Защо е необходимо, какво ще ви даде и дали трябва напълно да промените гардероба си - потърсете отговори на вашите въпроси в нашия материал.

Защо трябва да участвате в предизвикателството?

Авторът на проекта, Кортни Ковър, създаде предизвикателство, в което трябва да обмислите универсален гардероб от 33 артикула за 3 месеца и да се отървете от тези неща, които вярно съхранявате в гардероба си, но все още не смеете да носите.

Още: Топ 6 на модните щампи през есента и зимата на 2024-25

На пръв поглед звучи нереалистично – но ние сме тук, за да разсеем страховете ви. Вашият гардероб трябва да има 33 елемента за един сезон, например есен или зима. Очакваме въпроси и отговаряме веднага: това не включва спортно облекло, бельо, плажно облекло, домашни костюми, както и бижута, с които никога не се разделяте, като любимия ви медальон или брачен пръстен.

Откъде да започнете да подреждате гардероба си?

Анализирайте гардероба си по категории: обувки, връхни дрехи, аксесоари, бижута, блузи, панталони, дънки, поли, рокли, жилетки, пуловери, якета. Не забравяйте, че включваме шалове, шапки, ръкавици, чанти, раници и очила като аксесоари.

Изберете между всички тези, които носите най-често, и тези, които само си обещавате да носите. Не забравяйте, че „Проект 333“ ще ви помогне да създадете основен гардероб, в който артикулът да се използва редовно, а не да чака идеалния повод, който, както знаем от собствен опит, никога не идва.

Още: Причини за миризма на мухъл в гардероба, как да се реши този проблем

Какво трябва да имате предвид, когато създавате универсален гардероб?

За да оформите своя стил и да избегнете импулсивни покупки, вземете предвид следните критерии:

Начин на живот

Решете сами от какъв гардероб се нуждаете - дали е дрехи в бизнес стил, ежедневни тоалети или елегантен външен вид?

Още: Уелнес на гардероб: Защо някои неща трябва да се изхвърлят спешно

Тип тяло

Време е да вземете решение за вашия тип тяло: пясъчен часовник, триъгълник, кръг, правоъгълник или обърната пирамида. Изборът на тоалет според нашата фигура играе основна роля в това как изглеждаме. Всяко момиче трябва да знае кои части от тялото трябва да бъдат подчертани.

Тип цвят

Проучете вашия тип цвят, за да можете безопасно да се отървете от тези неща, които не ви подхождат. По правило не носим такива елементи от гардероба.

Време на годината и местоположение

Когато избирате гардероба си, не забравяйте да вземете предвид сезонността и града, в който живеете. Например, ако правите слънчеви бани в южен курорт през зимата, едва ли ще ви трябва палто от овча кожа и кожено палто, но за тези, които са готови да се изправят пред местните тежки студове, те са необходими.

Стил

Тук се ръководете от това кой ви вдъхновява и как се облича. Ако искате да се обличате елегантно и женствено, обърнете внимание на стила на Роузи Хънтингтън-Уайтли, а ако харесвате спортно карго и овърсайз якета, обърнете внимание на Хейли Бийбър.

Как да създадем перфектната капсула от 33 неща?

Когато актуализирате гардероба си и го подобрявате, използвайте схемите, които ще ви позволят да създадете универсален зимен гардероб:

  • ежедневни дънки + тениска + пуловер;
  • класически панталон + бадлон + жилетка;
  • пола + топ + сако;
  • рокля + яке;
  • връхни дрехи (шуба/пухено яке, палто от овча кожа);
  • обувки (ботуши, ботуши);
  • аксесоари (шал, ръкавици, чанта);
  • бижута (обеци, пръстен, колие, гривна).

Имате 23 необходими елемента за зимни тоалети. Има още 10 артикула за творчество - това могат да бъдат вечерни рокли, блузи, поли и бижута, които носите за специални събития: срещи, театри, празници. Вече може да се поздравите за успеха: преосмисляте гардероба си и създавате универсална капсула от онези неща, които най-често носите в ежедневието.

Какъв резултат можете да очаквате след модно предизвикателство?

Ако се страхувате, че няма да можете да се отървете от вещите в гардероба си, опитайте да увеличите капсулата си, но само с няколко елемента. Courtney Cover смекчава условията за бижута: тези, които обичат да носят пръстени на всеки пръст, имат право да не ги включват в капсулата. Нещо може да не се получи от първия път, но най-важното за Project 333 е, че се опитвате да преминете към съзнателно потребление и да започнете пътуването за създаване на индивидуален стил. Сигурни сме, че ще забележите колко лесно ще ви бъде изборът на тоалети и как вашата съблекалня ще бъде освободена от ненужни вещи.

източник: https://www.marieclaire.ru/moda/tratitsya-ne-nuzhno-skolko-veshei-dolzhno-byt-v-garderobe-zhenshiny-i-kak-ne-pokupat-lishnee/

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес