Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ниско атмосферно налягане: Ето кои симптоми може да усетите

25 октомври 2023, 19:13 часа

Ниското атмосферно налягане може да доведе до увеличаване на случаите на исхемични инсулти, кръвни изливи и инсулти. Много хора страдат от хипертонична криза и ангина пекторис. При хипотениката налягането ще стане още по-ниско, при хипертоника - още по-високо. Когато това се случи, хипотениците изпитват напрежение, заобикаляща буря и изпитват екхимози и дори инфаркт.

Всеки човек има тенеметър в периода на геомагнитни аномалии. Кръвното налягане трябва да се измерва два пъти на ден и ако то не е нормално, да се вземат нехипертензивни лекарства за нормализиране на кръвното налягане. Когато налягането е на ниско ниво, в очакване на аномалия с атмосферното налягане, изпийте чаша кафе. Ако човек има хипертония, се препоръчва да приема лекарства, предписани от лекаря.

При ниско атмосферно налягане - ето кои симптоми се проявяват:

Човек изпитва апатия, тъга, чувство на слабост и тревожност. Според лекари е по-добре да започнете да се подготвяте за понижаване на атмосферното налягане предварително.

В този ден и дори в предходните дни е препоръчително да имате някаква физическа активност, само сутрешна гимнастика, лека загрявка и разходка. Човек трябва да ускори кръвта, да увеличи дейността на сърдечно-съдовата система чрез физически упражнения и упражнения.

4 категории хора, които трябва да внимават с гръмотевичните бури

Може да е разходка в парка, скандинавското ходене е много добро или можете да правите някакво упражнение в апартамента близо до отворен прозорец.

Контрастният душ също ще помогне да се справите с ниското атмосферно налягане, казва терапевтът. Според специалиста ще повиши тонуса на сърдечно-съдовата система.

Започнете с много просто нещо - контрастен душ за ръцете. Тоест, когато си мием ръцете, последователно включваме непоносимо гореща и след това ледено студена вода. Превключваме доста бързо: държим ръцете си на много горещо, след това в много студена вода за 5-10 секунди. Три такива цикъла са достатъчни.

Друга препоръка на специалист по време на ниско кръвно се отнася до съня. Трябва да се наспивате добре, да спите достатъчно часове. Когато тялото е натрупало сила по време на сън и е възстановило всичките си ресурси, то ще понесе много по-лесно ниското атмосферно налягане.

Това, което категорично не трябва да правите, е да прекалявате със силното кафе в този период. Факт е, че кафето стимулира нервната система твърде много, подхранва я твърде много и в крайна сметка я изтощава. Поне в предходните дни се опитайте да ограничите или премахнете кафето.

Ето от кои храни имаме нужда при ниско кръвно налягане

По-добре да се даде предпочитание на ободряващите билкови отвари с женшен, китайски лимонник или жълт кантарион. Може да се пие и топла напитка с лимон и джинджифил, каза специалистът.

Ако човек е абсолютно здрав, тогава ниското атмосферно налягане няма да повлияе на благосъстоянието му. В същото време трябва да се внимават хората с хронични сърдечно-съдови проблеми, наскоро преболедувалите или със сериозни хронични заболявания, казва терапевтът. Според експерта техните кръвоносни съдове просто нямат време да реагират на внезапната промяна и да приведат вътрешното налягане в съответствие с атмосферното.

Това не означава, че трябва да лежите под завивките в този ден. Активността все още е необходима, но е по-добре да не планирате сериозни неща, които изискват много концентрация или много физическа сила за този ден. Нека мине в спокоен режим, в щадящ рутинен вариант.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес