Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нещата, които нямат място в дома ви

30 септември 2024, 06:50 часа

Нашите предци са вярвали, че материалният свят има и духовен компонент, така че някои ежедневни неща са били надарени с магически свойства.

И ако някои предмети действаха като амулети за защита, други, напротив, можеха да привлекат зли духове. Според вярванията, такива неща не могат да се съхраняват в къщата, в противен случай ще се случи нещастие.

Още: 5 предмета, които използвате всеки ден, без дори да знаете, че са опасни

Счупени съдове

Смята се, че съдовете с надрасквания и пукнатини губят своята защитна енергия, защото нямат цялост. Ето защо злите духове могат да влязат в къщата чрез счупените съдове. Смятало се, че ако човек яде от счупени съдове, може да има проблеми с финансите - зъл дух ще отнеме цялото му благополучие.

Празен портфейл

Още: Особено опасни: 7-те най-мръсни предмета в къщата

Празните портфейли в къщата също могат да причинят финансови проблеми. Смята се, че по този начин паричната енергия няма да може да влезе в къщата. Ето защо, ако имате портфейл в къщата, но не го използвате, сложете поне няколко монети в него и го оставете на същото място. Ще видите как финансовата страна на живота ще започне да се възстановява.

Празни бутилки

Не е обичайно да оставяте празни бутилки нито на масата, нито в къщата. Смята се, че съдът може да привлече зли духове - те се установяват в празни бутилки и ги изпълват с негативна енергия. Ако бутилката остане в къщата дълго време, тогава злият дух може да разпространи влиянието си върху домакинството.

Още: 6 вещи, които са морално остарели и е по-добре да изхвърлите

Счупен часовник

Счупеният часовник е символ на замръзнало време и застой. Ето защо, ако часовникът в къщата е „заседнал“, тогава трябва да го поправите или да си купите нов. В противен случай темата ще засегне всички сфери на живота и ще донесе провал по всички въпроси.

Стари обувки

Носените обувки са символ на бедност и провал. В древността се е смятало, че само най-бедните хора носят стари и износени обувки. Ето защо, ако имате ненужни обувки в гардероба си, не ги съхранявайте, а ги изхвърлете или ги дайте на нуждаещи се.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес