Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неписаните правила за оформяне на веждите според формата на лицето

25 февруари 2022, 18:45 часа

Веждите често се пренебрегват по време на грима, което е грешка. Добре моделираните арки са истинска декорация на лицето – подобряват овала му, подмладяват и фино подчертават визията, правейки я по-флиртуваща. Не знаете кои ще ви подхождат най-добре? Ние ще ви посъветваме!

Общи правила за определяне на формата на веждите

Независимо от всичко, вие можете сами да определите началото, края и издигането на арката. Как да го направите? Застанете пред огледалото и вземете молив. Приведете единия край отстрани на носа и манипулирайте другия край срещу веждите.

Началото на веждата е линия, изтеглена от носа през вътрешния ъгъл на окото, а краят е линия, изтеглена от лоба на носа през външния ъгъл. Ще откриете най-високата точка на арката, когато насочите молива от крилото на носа през зеницата. Не забравяйте, че веждите трябва да се стесняват постепенно. Изпълнете дейността пред голямо огледало и погледнете право напред. Процедурата е най-безопасната за изпълнение с пинсети на дневна светлина. Също така, откажете се от увеличителното огледало, защото няма да можете да видите резултата от действията си по лицето и точно за това става дума.

За депилация на вежди често се използва и специален восък, но това решение се препоръчва за опитни дами, които коригират само формата на вече обозначените арки. Работи по-добре с права коса. Друг метод също е все по-популярният конец, но тази процедура трябва да се извършва задължително от обучен козметик.

Веждите и формата на лицето

Лъковете се избират за лицето въз основа на противоположности: ако лицето има силни контури, веждите трябва да бъдат омекотени и обратно. Също така е важно да не се опитвате да насилвате два еднакви лъка - в края на краищата лицето не е пропорционално. Струва си да продължите по такъв начин, че да коригирате асиметрията на главата с подходящото моделиране на веждите, а не да го подчертавате.

Овално лице.

Това е може би най-благодарната ситуация, защото няма строги правила, които да се спазват. Арките трябва да са естествени и относително меки, ясно стесняващи се към краищата.

Кръгло лице.

Тя трябва да бъде изострена и визуално удължена, така че веждите трябва да бъдат оформени малко триъгълно - с ясно изразен и остър връх на свода и също толкова силно увиснал край. Заоблените вежди биха придали ефекта на озадачен поглед.

Квадратно лице.

Тук правим обратното на предишния случай. Арките трябва да са фини, без ръбове, което ще отклони вниманието от геометрията на устата.

Продълговато лице.

Нуждае се от визуално скъсяване, така че веждите, които са плътни и прави, прилягат перфектно, без ясна гънка.

Триъгълно лице.

Широкото чело трябва да бъде намалено. Тук най-добрата форма на арката е класическа лястовица - началото трябва да се сближи и удебели, напр.пастели леко повдигнете краищата.

Когато веждите не са перфектни...

Рядко някоя жена има красиви и плътни вежди, които не изискват никаква намеса. Повечето от дамите имат кухини в сводовете си, космите са оредени, прекалено светли или непокорни дори след корекция. За щастие, модерната козметика за вежди ви позволява да отстраните това бързо и без излишни усилия.

Първо, отървете се от всички косми, които могат да доведат до слети вежди. Нека се съгласим, че не всички сме Фрида Кало. Все пак не бързайте много - бръснатите на тънки линии лъкове ефектно ще ви отнемат красотата. Също така не прекалявайте със скъсяването им както в корена на носа, така и в краищата. В този случай внимавайте за ширината на очите си.

След като получите формата, която искате, придайте на веждите си правилния цвят. Дамите с тъмна коса трябва да оставят лъковете си в естествен нюанс или да опитат с нюанс по-светъл. Малко по-траен ефект има къната (гел или крем), а ако предпочитате изгодно решение, посегнете към сянка за вежди или специален молив. Блондинките трябва да бъдат по-внимателни - лъкове, за да изглеждат добре, могат да бъдат оцветени само с два тона. Струва си да се използва за оцветяване и коригиране на формата восък, и за фиксиране на ефекта -стилизиращ гел с деликатен пигмент. Когато рисувате, следвайте принципа на имитиране на посоката на растеж на косата - специален тънък флумастер или ще ви помогне четка за вежди. Също така имайте предвид, че от известно време естествените, дебели и дори разрошени лъкове са много модерни.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес