Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Навиците, които ще ни отведат към ДЪЛГОЛЕТИЕ

09 февруари 2022, 15:48 часа

Повечето от нас в края на старата и началото на новата година си поставят цели, които да изпълнят или навици, които да заличат или изградят. Това са хубави неща, които успяват да променят живота ни в по-добра посока. Не винаги обаче съумяваме да се придържаме към спазването на тези обещания, дадени на нас самите.

Време е обаче да ви разкрием кои навици са способни да ни отведат към дълголетието. Помнете, че колкото по-рано ги изградите, толкова по-голям е шансът да живеете дълги години, без енергията да ви напуска.

Навиците, които ни доближават към дълголетие:

Осиновете си домашен любимец

Ако дълго време сте претегляли плюсовете и минусите на това да осиновите домашен любимец, то крайно време е да го направите. Собствениците на кучета си гарантират ежедневни разходки на чист въздух и положителни преживявания. Те се усмихват много по-често и са по-активни. Това е предпоставка за по-дълъг живот.

Не яжте бързо и на крак

Много е важно човек да се наслаждава на храната, да дъвче бавно и да не яде на крак. Винаги намирайте време за обяд или вечеря със семействата си. Чаша червено вино към храната може завидно да подобри здравословното ви състояние и да ви отведе към дълголетието.

Черен пипер за дълголетие

Пийте редовно по чаша зелен чай

Зеленият чай е една от най-добрите напитки, успяващи да пречистят тялото ни от токсини. Важно е обаче да го консумираме редовно. До 3 чаши на ден е оптималната доза. Ако не сте привърженици на топлите напитки, пийте по една чаша зелен чай всяка сутрин или следобед.

Почиствайте зъбите си с конци

Колкото и странно да ви звучи това, редовното почистване на зъбите с конци може да добави още няколко години към живота ни. Истината е, че четките за зъби съвсем не са достатъчни, за да почистят остатъците от някои видове храни. В резултат на това възникват гнилостни процеси, които биха могли да повлияят на общото ни здравословно състояние.

Ако успеете да промените тези навици, то със сигурност ще добавите още няколко години към живота си и ще се доближите все повече до дълголетието. Започнете промяната от днес!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес