Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-вкусните пържени картофи за 5 минути. Този ТРИК обиколи интернет!

26 юни 2023, 14:21 часа
Реклама

Пържените картофи са изключително вкусни, но понякога е досадно да ги приготвяме. Обичайно сме свикнали да ги пържим в тигана. Дали обаче знаете за един много интересен кулинарен трик? С него пържените картофи са готови за минути и пестите голяма част от времето си.

В никакъв случай не става въпрос за пържене на силен огън. Така картофите изгарят отвън и остават сурови отвътре.

Опитните готвачи споделят трик, който пести време, а накрая резултатът са феноменално вкусни пържени картофи - меки отвътре и с хрупкава коричка отвън.

Как да постигнете перфектните пържени картофи за 5 минути?

Преди да сложите картофите в загрятата мазнина в тигана, трябва да ги залеете с вряла вода и да ги оставите да се накисват в нея в продължение на 5 минути. След това ги отцедете и ги прехвърлете в мазнината. Може да ги подсушите с кухненска хартия, за да избегнете риска от пръскане на мазнина.

Незабавно спрете да правите тези неща, когато готвите картофи

С този трик си служат почти всички готвачи в професионалната кухня и ни поднасят уникално вкусни и хрупкави картофи, на които да се насладим.

Благодарение на процедурата на накисване, процесът на пържене отнема съвсем малко време. Наред с това се премахва излишното нишесте и картофите стават още по-хрупкави - такива, каквито обичаме да ги похапваме.

Разбира се, много е важно да подберете правилния сорт картофи, както и да ги нарежете равномерно. Няма значение дали са нарязани на кръгчета, пръчици или каквато друга форма сте си избрали, старайте се да бъдат еднакви. Така картофите в тигана ще се пържат равномерно и ще бъдат още по-вкусни.

Задължително пробвайте този трик. Почти сме сигурни, че ще останете изненадани накрая.

Ще зарадвате всички у дома с идеалните пържени картофи - меки отвътре и с хрупкава коричка отвън!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес