Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-страхотните пожелания за Баба Марта

28 февруари 2022, 09:40 часа

Остава един ден до настъпването на месец март – един от най-любимите през годината. Това е времето, в което всичко живо се пробужда. Зелените цветове обагрят света около нас, хората започват повече да се усмихват, да мечтаят и да разпръсват топлина на околните. Времето се затопля, сърцата се отварят за повече нежност и любов.

На първи март закичваме мартенички на близки и познати, изричаме пожелания, с които да зарадваме човека отсреща.

Ако и вие отдавате нужната почит на Баба Марта, то сега е моментът да прочетете тези вълнуващи и запомнящи се пожелания.

Ето ги и тях:

1. Баба Марта бързала, мартенички вързала. С тях ни дарява със здраве, благоденствие и смирение. Бъдете щастливи хора и не преставайте да се усмихвате. Светът има нужда от добрина!

2. Бъдете здрави и щастливи, бели и червени като мартеничките. Нека болест никога не ви застига, а в живота ви да има място единствено за хубави моменти.

3. Днес мартеничка красива на теб ще окача, с пожелание да бродиш по щастливата земя. Да черпиш вдъхновение и с разум да подхождаш, да бъдеш онзи приятел, на който всеки да гласува доверие.

4. Честита Баба Марта! Бъди бяла и червена като мартеничките. Нека усмивката не слиза от лицето ти, а преплетените конци да те пазят от злини.

5. Честита Баба Марта. Време е да посрещнем пролетта и силно да извикаме любовта. Забравете за излишната суета и дарявайте хората с добрина. Светът има нужда от повече чудеса!

6. Баба Марта обича малки и големи. Тя пристига с пролетта и окичва ни с чудеса. Бъдете здрави и благословени!

7. Слънчицето грее, косърчето пее. Време е на дечицата мартенички да окичим. Да са бели и червени и винаги засмени! Честита Баба Марта.

8. Тази мартеничка за теб пращам отдалече, да ви донесе повече любов, мир и топлина. Да сгрее вашите сърца и да ви пази от беда.

Искрено и лично за Баба Марта: Как намерих спокойствието при спазването на традицията

9. Окичи на близки, приятели и познати шарени конци и здраве се надявай да спечелиш ти. Честита Баба Марта!

10. Ако искаш здраве и благини, нека Бог да те благослови. На ръката мартеничка ти сложи и по-широко от слънцето се усмихни. Честита Баба Марта!

11. На приятел на ръката мартеничка ти вържи и бързо здраве му отреди. Нека всички сме бели и червени и като преплетените конци засмени. В семействата ни да блика щастие и радост, а сърцата ни да се обвият с младост.

12. Пожелай си мир и любов и вържи мартеничка на близък човек. Бъдете здрави, румени и засмени като мартеничките.

13. Честита Баба Марта! С пожелания да отпращате с лекота трудностите и да се усмихвате на всеки нов ден, защото животът е повече от прекрасен!

14. Време е да се окичим с мартенички красиви и да си пожелаем да бъдем щастливи. Да сме здрави и смирени и като слънцето засмени. Честита Баба Марта.

15. На всеки днес пожелаваме да бъде бял и червен, румен и засмен. Да носи преплетени конци и в мислите му да има място само за добрини. Честита Баба Марта.

Време е! Побързайте да зарадвате близки, приятели и познати с тези страхотни пожелания. Усмихнете деня им и им напомнете колко специални са те за вас!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес