Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На лошо е: 7 неща, които не трябва да давате назаем дори на близките си

17 септември 2024, 09:00 часа

Ако вярвате в народни предзнаменования, е лесно да загубите късмет и енергия заедно с тези предмети.

Мъдростта и опитът на поколенията, наблюденията им върху житейските явления и последиците от определени действия с течение на времето са се превърнали в редица знамения, които съществуват и до днес. В продължение на векове хората са вярвали, че даването на лични вещи назаем е изпълнено с неприятности. Разбрахме какво точно не бива да се дава назаем и защо.

Сол

Още: Зодиите, които ще намерят нови приятели през ноември!

Изглежда, че съседът е дошъл за сол, защо да не я споделите с него? Всъщност солта е най-силният енергиен компонент, който може да повлияе негативно на присъствието на късмет в живота, да привлече болест, загуба на любов.

Много екстрасенси, гадатели и други хора, свързани с мистични явления, използват сол за своите ритуали. Те също така призовават никога да не се взема сол от другите, дори ако тя е необходима тук и сега. И да не я давате на никого! А ако няма възможност да откажете молба да дадете продукта назаем, да го подарите, да кажете, че не е необходимо да го връщате.

Съдове за хранене

Приборите за хранене са семейни вещи, които са заредени с енергията на вашия дом. Така че даването им назаем на другите е като да споделите част от вашата енергия. Смята се, че заетите или взети от чужди хора прибори могат да доведат до загуба на здраве, до придобиване на нови проблеми, страхове, конфликти с близките.

Още: Учени: Избираме приятелите си заради сходни гени

Ако живеете с някого на една и съща територия, например в общежитие, можете да използвате една и съща посуда, без да се страхувате за съдбата си.

И още един момент, за който много хора знаят, но много често пренебрегват: не можете да държите в къщата развалени съдове с начупвания, пукнатини, деформации. Смята се, че тя привлича негативизъм, а вие, като неин собственик, си давате психологическа нагласа за разбит живот.

Облекло

Много хора разменят дрехи помежду си и смятат, че в това няма нищо лошо. Да, това е добър начин за евтино обновяване на гардероба. Да, и приятелката ви ще се радва само да облече костюма ви на работа, а роклята да облече на среща. Но дрехите са лични неща, които е желателно да не подарявате на тези, в чиито добри и светли намерения не сте сигурни.

Още: Приятели, от които нямаме нужда в живота

А ако ги разменяте с роднини и приятели, по-добре е да дадете/вземете нещо в замяна, сякаш извършвате плащане за вещта. Фактът на покупката прави безопасно купуването на предмети от гардероба в магазините за втора употреба.

Най-голямата опасност се крие в обувките назаем. В нея има огромно натрупване на отрицателна човешка енергия, която изцяло се прехвърля, макар и временно, но на новия собственик.

Аксесоари, бижута и накити

Бижутата също не си струва да се подаряват на някого за известно време. Експертите в областта на биоенергетиката смятат, че бижутата със защитни функции (амулети) могат да послужат за лоша услуга и да подарят на друг човек болести, неуспехи и загуби.

Това е така, защото гривните, обеците и особено пръстените поглъщат енергията на носещия ги и „работят“ за него, а попадайки върху чуждо тяло, предават цялата натрупана негативна енергия на новия носител.

Това важи с особена сила за такива метали като сребро, злато и платина, както и за камъните - диаманти, планински кристал, ахат, оникс, лунен камък. Въпросът има и чисто материална страна: ако този, на когото сте дали вещта назаем, я загуби, това ще бъде много обидно.

Метла или четка за почистване

Според суеверията на не едно и две поколения хора магнит за нещастие е и размяната на метла. Съществуват две версии защо не можете да я вземете от другите или да я дадете сами на някого. Първата гласи, че метлата почиства дома ви, така че, давайки я, вие лишавате дома си от защита.

Ако вярвате на втората версия, то с метлата можете да си навлечете финансови проблеми, сблъсъци в работата и дори продължителна черна серия в живота.

В древни времена с помощта на метлата поставяли развалянето и за да не изтече щастието от къщата, строго забранявали на гостите да метат домовете им. Да се отървете от този домакински предмет може, ако не ви е нужен и възнамерявате да го изхвърлите.

Хляб

С хляб и сол посрещнете скъпите гости, младоженците. Отдавна го споделят със съседи, пътници, които са се заблудили в къщата, а много религии и дори задължени да дават хляб за вечеря дори на врага. Този продукт обаче също има суеверни ограничения, които трябва да се спазват.

Например, не бива да раздавате последния си хляб: може да си навлечете бедност. Също така не трябва да го давате през прага. Според поверието с него ще предадете част от семейното си благополучие и щастие. И третото правило: не давайте хляб по залез слънце. Това ще доведе до разочарования и неуспехи.

Пари

Не става въпрос за пълен отказ да се помага на близките. Според поличбите не можете да давате пари само в някои случаи. Например след залез слънце, по време на църковни празници, в понеделник и неделя, при намаляваща луна. Всичко това ще доведе до лични парични загуби.

Не трябва да давате назаем последните си пари. Първо, това е логично, защото така ще останете без пари, и второ, по този начин ще се разделите с финансовия си късмет.

Смята се обаче, че ако заемете пари на богат човек, той ще ви ги върне с част от успеха си. По този начин ще привлечете богатство!

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес