Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мощен тибетски ритуал за сбъдване на желания в 3 стъпки

20 август 2024, 06:00 часа

Има една стара поговорка, която гласи - "Умът ни е прекрасен слуга, но опасен господар!"

Мислите имат невероятна сила и влияят на нашия живот, желания, мечти, реалност и се смята, че този, който ги насочва и контролира, може да направи живота си точно такъв, какъвто иска, независимо от обстоятелствата.

Вижте още: 3 тибетски упражнения, които ще ви успокоят и повишат енергията ви за 1 минута

За съжаление нашите мисли често са ограничени и са продукт на двойствеността на нашия мозък или съзнание. Има отрицателни мисли, има положителни - и това е двойственост, генерирана от редуваща се работа на две полукълба на мозъка или два противоположни полюса на съзнанието. За да бъдем истински щастливи, е важно от време на време да спираме мислите си и да успокояваме ума си. Когато умът ни замълчи, ние надхвърляме всички дуалистични ограничения, страхове, комплекси и илюзии.

Спирането на мислите и освобождаването на ума е много трудно в повечето случаи и не можете да го направите естествено. Тибетските монаси обаче са разработили страхотна техника, която може да ви помогне да разтоварите ума си и да отворите вратата към щастието и пространството за изпълнение на вашите желания в живота.

Ето как да сбъднете желанията си - направете това магическо упражнение в 3 стъпки:

1. Започнете да проследявате мислите си, просто ги гледайте как идват и си отиват! Наблюдавайки мислите си за 5-10 секунди, задайте си въпрос и бъдете фокусирани - "Откъде идва следващата ми мисъл?" Повторете това упражнение още няколко пъти.

2. Постепенно, докато наблюдавате как мислите идват и си отиват, вниманието ще разкрие празнотата (празното пространство между мислите). Тази пролука между двете мисли е чистото съзнание – Нулевата точка. Може да е неуловим, но ще го завладеете с времето. С практиката това пространство ще расте и ще става все по-широко.

Вижте още: Петър Дънов: Ако мисълта за даден човек никога не изчезва от съзнанието ви, знайте, че той ви обича

3. Когато започнете редовно да осъзнавате Нулевата точка в мислите си, когато пропастта между двете мисли се разшири, тя ще започне да върши чудеса за вас, изпълнявайки желанията ви, отговаряйки на въпроси чрез интуицията и решавайки предизвикателствата, които имате. Празнотата на мислите ни отпуска, освобождава ни и ни помага да станем най-добрата версия на себе си.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес