Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Месечен хороскоп до края на август 2021 г.

09 август 2021, 13:30 часа

До този месец, на 31 юли, Меркурий и Слънцето бяха заедно в Лъв. Транзитът се разпространи и през първата седмица на месеца, което ни беше добре. Меркурий внесе умствена енергия в сезона на Лъв, въвеждайки ни в пътешествие на себеизразяване. Този месец поставя светлината на прожекторите върху нашата индивидуалност и можем да очакваме да се почувстваме желание за промени. През август всеки може да притежава своя вътрешен Лъв, като насочва магнитната енергия на Слънцето и бързия ентусиазъм на Меркурий.

Въпреки, че основната тема за Слънцето в Лъв е индивидуалността, може да открием, че ще бъдем много по-наясно със себе си с добавянето на този транзит на Меркурий. Тази връзка ще ни даде съзнанието да притежаваме нашата уникалност, като същевременно почитаме тази на другите, като предоставяме пространство на всеки да блести. Меркурий също култивира жажда за практически знания, които имат очевидно значение за подобряването на ежедневието ни. Август е месецът да бъдем по-добри и да се справяме по-добре.

Като говорим за практичност, Марс ще започне да се установява в знака Дева, където ще остане през целия месец. Действията ще станат лесни за повечето от нас през това време. И все пак упоритият Марс не вярва в невъзможността и се зарежда през всяко препятствие по пътя си. Дева дава път на марсианска войнственост чрез насочване на вниманието към детайлите. По време на престоя на Марс в знака, Меркурий - който е възвишен тук - също ще има кратка връзка с горещата червена планета. Това символизира умишлени действия и преразглеждане на минали грешки, за да стигнем до желаното по -бързо и без да се налага да правим ненужни жертви.

Новолунието на 8-ми е в квадрат с Уран, който започва да достига средните етапи на 7-годишен транзит в Телец. Темата на този цикъл е безусловна любов както към себе си, така и към другите. Ние сме призовани да преструктурираме основата на нашата идентичност. Особено за тези, които имат проблеми с чувството, че са ценни и способни да постигнат величие независимо от всичко, този лунен цикъл ще бъде доста мощен. Луната в Лъв е свързана с това да използвате емоционалното си осъзнаване, за да насочите другите към пътя на любовта към себе си и сиянието. И все пак Уран в Телец ни разпитва дали наистина играем тази роля или вместо това чакаме да ни поведат.

Венера също ще се движи по зодиака, преминавайки през своя доминантен знак Везни на 16 -ти, доминиращ през втората половина на месеца. На това място ще видим ян и категоричната версия на богинята на красотата. Във Везни Венера ще внесе мир и хармония в близките ни отношения, когато станем по-отворени за нуждите на другите. Много двойки може да започнат да извеждат отношенията си на следващото ниво - това е сватбеният сезон в края на краищата.

Пълнолунието на Водолея ще използва положителността около всички тези други транзити, за да прояви голямо чувство за психическа сигурност. Сатурновите качества на знака ще бъдат ключови за пренасянето на тази готовност да заобиколим нашите ограничения до края на годината. Водолеят ще ни направи наясно с цялата работа, която ни остава да свършим. Все пак това също ще ни даде интелигентност да измислим творчески решения за тяхното преодоляване.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес