Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лятното часово време приключва: Какво означава това в астрологията и какво трябва да знаете

24 октомври 2024, 10:57 часа

Лятното часово време приключва на 27 октомври в 4 часа сутринта, започвайки по-студеното време от годината, което е с по-къси, по-мрачни дни и по-дълги, по-тъмни нощи в резултат на преместването на часовниците с един час назад.

Още: Смяната на времето ще разклати аурата на 3 зодии - могат да си навлекат неприятности

За щастие всичко това има и положителна страна. В пространството на зодиите, известният астролог Кайл Томас казва на ХОРАТА, че „това може да е време на голяма трансформация и прераждане“, тъй като сме в сезона на Скорпионите.

Въпреки че сезонът може също така да „отприщи по-предизвикателните аспекти“, свързани със Скорпион, Томас – който е известен със своите космически насоки за знаменитости, бизнес ръководители и видни влиятелни личности – казва „да се изправите автентично пред сянката си“, като по този начин канализирате тази негативна енергия по положителен начин.

За да разберете какво може да означава краят на лятното часово време за вас в астрологията, според Томас, прочетете нататък!

Кога е сезонът на Скорпионите

Сезонът на Скорпионите започва на 23 октомври и завършва на 22 ноември, казва Томас. Въпреки че отбелязва, че сезонът на Скорпиона „винаги“ пада през есента, той казва, че „слънцето може да влезе малко по-рано или да остане малко по-късно“ през някои години. Той обаче казва, че това ще доведе само до „много минимално изместване във времето“.

Какво означава Скорпион в астрологията

Има дванадесет знака на зодиакалното колело в западната астрология. Скорпион - управляван от планетите Марс и Плутон - е осмият знак, предшестван от Везни и следван от Стрелец.

Скорпионът е неподвижен воден знак, което според Томас означава, че „те са във фиксираната модалност“ и „въплъщават сезона си до сърцевината“. Като воден знак, Скорпионите "имат много дълбоки емоции, възприятие и интуиция".

Томас казва, че те „живеят в своите чувства и вътрешни светове“. Въпреки това, поради планетарните управители на Скорпион на Марс и Плутон (които са огнени енергии), това "дава на Скорпион по-кипяща честота като гореща, пареща вода."

Скорпионът „управлява скрития и света на сенките“, разкрива Томас, отбелязвайки, че той „съществува дълбоко във всеки от нас“. Той казва, че това може да бъде свързано с "интимност, дълбоки отношения, доверие, уязвимост, сексуалност и травма".

Томас казва, че Скорпионът също може да бъде „свързан с езотериката“, независимо дали става въпрос за „окултните изкуства, скрито знание или древна мъдрост“. Скорпионът също може да „се съгласува със смъртта и прераждането“, добавя той.

Какви характеристики притежават Скорпионите

Хората, които са в съответствие със Скорпион, „са страстни, лоялни, отдадени и амбициозни“, казва Томас.

„Те изключително много защитават кого и какво обичат и ще се бият с целия свят, за да защитят това, което е свято за тях“, продължава той. „Те могат да бъдат надарени лечители и мистици, както и невероятно проницателни личности на психологическо ниво.“

Томас казва, че Скорпионите могат да бъдат хора „всичко или нищо“, тъй като знакът е „най-злият, отмъстителен, измамен и хитър зодиакален знак от всички“. Когато ги кръстосат, той казва, че „те са склонни да бъдат силно манипулативни, жестоки и стратегически“.

„Ако прегръщат най-тъмната си страна, те могат да бъдат ужасяващи врагове, които няма да се спрат пред нищо, докато не унищожат другите и себе си“, продължава Томас. „Поради това Скорпионите могат да жадуват за болка, разрушение и драма, ако не са намерили просветено възприятие на реалността и могат да имат големи трудности да поддържат каквато и да е здрава връзка.“

Скорпионите са най-съвместими с водните знаци, като Рак и Риби. Плюс това, те са съвместими и със земни знаци, като Дева и Козирог.

Какво носи сезонът на Скорпионите за вас

Въпреки че рождената ви карта може да не ви прави Скорпион, Томас казва, че всеки може да „бъде погълнат от енергиите на този зодиакален знак“ през този сезон. Това е така, защото „слънцето е нашето най-голямо светило“, добавя той.

Освен това Томас казва, че слънцето „е свързано с нашата жизнена сила, фокус и колективна вибрация“. Следователно можем да се „гмурнем в дълбините на нашите емоции, души, желания, импулси и чувства“, както положително, така и отрицателно, казва той.

Положително, Томас казва, че това може да бъде време на „велика трансформация и прераждане, докато отхвърляме слоеве, които просто ни преследват и ни държат надолу“. Отрицателно, той казва, че може да "предизвика борби за власт, ревност, конфликти и по-тъмна дейност".

Още: Краят на лятното часово време наближава: Подгответе се с тези лесни стъпки

Ключът към насочване на енергията на този знак по положителен начин? „Изправете се срещу себе си в сянка автентично и след това преобразувайте тази вибрация, така че да не сте приковани към по-долните импулси“, казва Томас – и вместо това се придвижете „към най-великото си аз“.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес