Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лифтинг на лицето: 5 хирургични съвета, които ще ви спасят от фатални грешки

10 юни 2022, 13:45 часа

Рано или късно много жени мислят за лифтинг на лицето. Но преди да вземете решение, е важно да изберете техника, която няма да направи лицето ви неузнаваемо. Какви грешки да избягваме, казва пластичният хирург Игор Бели.

1. Не забравяйте, че за всичко има време

Изглеждате ли по-възрастни, отколкото бихте искали? Лечението против стареене вече не помага? Чувствате ли се по-млади от отражението си в огледалото? Ако сте отговорили положително на всички тези въпроси, може би е дошло времето да се обърнете към пластичен хирург.

Специалистът ще ви препоръча консервативни методи за решаване на проблема. В крайна сметка хирургът се интересува не по-малко от вас да види резултата на снимката преди и след операцията и да я направи възможно най-впечатляваща.

Колаген в грижата за кожата – заслужава ли си?

2. Не си правете операция

Малка операция или голям лифтинг на лицето? Всичко зависи от целите, които си поставяте. Една доста проста липосукция на шията може да се отърве от втората брадичка, като възстанови младежките очертания на лицето. Блефаропластиката (повдигане на клепачите) може да направи външния вид да изглежда млад и отворен. Освен това всяка от операциите може да се направи за около час, амбулаторно, без хоспитализация.

За всичко си има време и всеки вид пластична хирургия има свои индикации. Обикновено колкото по-възрастен е пациентът, толкова повече проблеми има и толкова по-обширна е пластичната хирургия, която му се показва.

3. Не се страхувайте от разрези

Възможно ли е изобщо да се направи лифтинг на лицето без разрези? Когато искате да премахнете гънките на кожата, просто трябва да отрежете нейния излишък. И не може да се направи без разрези. И колкото повече е излишната кожа, толкова по-дълги са разрезите. Но хирурзите правят така, че след операцията да не са забележими. Например разработват се специални технологии за затягане с къс шев.

Експресен фейслифтинг, който можете да направите сами

4. Имайте предвид примера със звездите

Неуспешните пластични операции на звезди изненадват мнозина, защото определено имат възможност да се обърнат към най-добрите хирурзи. Знаменитостите могат да направят толкова грешки, колкото и ние. Но причината за неуспешната пластичност на звездите дори не е това.

Когато говорим за това, че любимата ни актриса не може да бъде разпозната след поредния фейслифт, трябва да разберем, че това е резултат от много повтарящи се операции. Историята е проста: първото затягане върви добре и всичко е наред няколко години. Тогава актрисата вижда (или й се струва, че вижда), че проблемът се връща и прави втора операция, след това трета ...

5. Не очаквайте резултати за цял живот

Смята се, че резултатът от операцията се запазва за 7-10 години. Но това е индивидуално. Ако постоянно наддавате и отслабвате, например, кожата ще се разтяга и увисва много по-рано. Правилното хранене, сън, разходки, витамини и всичко останало, което поддържа здрав тонус на кожата, удължава ефекта от лифтинга на лицето.

Но хирургът може да направи нещо за дългосрочен резултат. За да не се „плъзгат“ кожата и меките тъкани под въздействието на гравитацията, те трябва да бъдат правилно затегнати и фиксирани качествено.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес