Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Летенето в самолет е кошмар, ако правите ТОВА

16 февруари 2022, 09:30 часа

Не докосвайте лицето си, след като сте докоснали седалката

Ако имаше осветление, с което можеха да се видят всички микроби в самолета, това щеше да вцепени всички. Никога не пипайте лицето или храната си ако сте пипали закопчалката на колана си, седалката или подлакътниците. Дезинфекцирайте ръцете си добре преди това.

Колко струва да посетите ДУБАЙ

Не се редете на опашка за банята

Ако пътниците упорстват да се редят на опашка за банята по време на полета, тези, които седят близо до тоалетните, нямат друг избор, освен да бъдат в непосредствена близост с няколко души. Така че, не пренебрегвайте безопасността на другите пътници.

Не забравяйте дезинфектанта за ръце

Може би няма по-добра употреба за дезинфектант за ръце, отколкото в самолет. Тъй като самолетите са малки затворени пространства, те имат много общи допирни зони на всички пътници, което означава, че каквото пипате вие, вероятно е било докосвано от още поне 80% от хората на полета.

Не използвайте подлакътниците

Подлакътниците се използват от всички хора във всички полети и никога не се дезинфекцират. Те са местата, в които бебета забиват зъби, крака, или хора с проблемна кожа се облягат.

Ако планирате да ги използвате, убедете се, че са добре дезинфекцирани преди това.

Мястото, където можете да видите технологичния напредък на ВСИЧКИ държави на едно място

Не се опитвайте да прережете опашката, когато слизате

Дългите полети са изтощителни и искате да слезете от самолета възможно най-бързо, но прекъсването на опашката и пререждането не е нещо, което учтивите хора правят в самолетите. Освен това, ако позволите на хората в редиците пред вас да напуснат първи, всъщност ще ускорите процеса за всички. Не се изправяйте веднага, когато полетът кацне.

Не чакайте последната минута, за да използвате банята

Един от най-простите хакове със самолет е да знаете кога да използвате банята. Не чакайте съобщението, че самолетът е започнал първоначалното си спускане, за да отидете до тоалетната, освен ако не искате да чакате на дълга опашка. Дори и да нямате нищо против опашките, има още една причина да избягвате да използвате банята в края на полета. В този момент тези тоалетни са видели много и няма да толкова чисти, колкото би ви се искало.

Не накланяйте седалката си по време на излитане или кацане

Непрекъснато се водят дебати дали е уместно да посегнете на пространството на пътника зад вас, като наклоните седалката си. Въпреки че това може да се сведе до лично мнение, всъщност има моменти, когато накланянето на седалката ви е незаконно. Това е така, защото това са най-опасните моменти по време на полет и трябва да е възможно най-лесно да излезете, ако трябва.

Не опаковайте лекарствата си в куфара

В един перфектен свят нашите регистрирани багажи винаги ще пристигат на крайната ни дестинация навреме. В реалния живот обаче това не винаги се случва. Лекарствата са едно от нещата, които винаги трябва да държите в ръчната си чанта. Чантите могат лесно да бъдат забавени или дори загубени. Дрехи могат да се купуват, но тези хапчета може да са по-трудни за замяна, особено в международен план.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес