Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Късметът живее в тишина“: Ето защо не можете да споделите радостта си с всеки

24 май 2023, 12:00 часа

Със сигурност сте забелязали, че успешните, щастливи и позитивни хора често са лаконични. Това не е изненадващо, защото късметът не обича да се говори за него. Експерти разказаха защо не можете да кажете на никого за вашите успехи и щастие.

Можете да споделите радостта, но само с най-близките хора, на които имате огромно доверие. Ако има поне някакво съмнение, по-добре е да не се разкривате пред приятел или познат.

Полезни навици на щастливите хора: Успешен начин да не изпуснете късмета си

Завист

Никога не подценявайте силата на човешката завист. Не можете да сте 100% сигурни, че вашият добър приятел изобщо не ви ревнува. Всъщност има много малко хора, които са напълно лишени от това чувство. Ето защо, когато се занимавате с много хора, просто трябва да бъдете по-внимателни и да не говорите напълно открито за вашите успешни срещи, проекти в работата, внезапни успехи в хобита и т.н. Просто дайте възможно най-малко информация или изобщо не я давайте, ако разговорът не позволява да го направите.

Спрете да се хвалите с късмета си и факта, че той ви следва навсякъде. Злите хора определено ще ви пожелаят нещо лошо. Някой може да ви прогони, а друг може да ви навреди. Завистта е много упорито и изключително силно, разяждащо чувство, което унищожава не само този, който завижда, но и този, на когото завиждат.

Да празнуваме ли рожденния си ден и как да привлечем късмет с него?

Врагът се опитва да ви дразни

Ако кажете на някого колко сте късметлия в живота, враговете може да започнат да атакуват това място, за да ви лишат от успеха. Например, сте споменали, че напоследък всичко ви върви в работата: има много клиенти и всички са доволни. Вашият събеседник ще вземе под внимание това, така че следващия път по някакъв начин да подкопае репутацията ви сред колегите.

Как да постъпим?

Разказвайте само на изключително мили хора за нещо приятно в живота си. Трябва да споделяте емоции, но внимателно, затова експертите в областта на биоенергетиката съветват да говорите за чувства, а не за факти. Ако сте отишли на почивка в скъп курорт, не бързайте да говорите колко струва хотелска стая там, а по-скоро разкажете за милите и интересни хора, които сте срещнали в живота си. Разкажете за смешни ситуации и т.н. Не се вкопчвайте в парите, а избягвайте изобщо тази тема, за да не започне някой да ви завижда и да не изпуснете късмета си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес