Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой има имен ден днес, 21 юни, 2024 г. Честито!

21 юни 2024, 05:55 часа

На днешния ден - 21 юни 2024 г. - имен ден празнуват Юлиан, Юлий, Юлияна, Явор, Ясен, Явора. Честито!

Реклама

Името Юлиан произлиза от римското фамилно име Jоvilios. За произхода на Jovilios има две теории. Произлиза от гръцкото ioulos - "с брада от гъша перушина". Според други теории, означава "наследник на Йов", а Йов е другото име на главния римски бог Юпитер. Женският вариант на името е Юлиана.

Името Явор е българско, от славянски произход. Произлиза от дървото Явор. Имен ден празнува и на Цветница. Женският вариант на името е Явора.

Името Ясен означава "ясен" - светъл, или идва от дървото "ясен". В превод от старогръцки означава „лекар”, „целител“. Имен ден празнува и на Цветница.

Пожелания за рожден ден на жена

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш, че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

***

Да ти е живо и здраво името, със здраве го носи, да не свършва виното и дръзките мечти!

***

Честит имен ден! Искам да ти пожелая здраве и пари. Защото има ли човек здраве, всичко друго с пари се купува. С една дума - да ти е леко сърцето и тежък джоба!

***

Честит имен ден, приятелко! Бъди непозната, за да си интересна, бъди недостъпна, за да си желана! Ако говорят нещо лошo за теб не се ядосвай! Щом говорят, значи завиждат, а щом завиждат значи има за какво. Знай си цената, но не се продавай! Пожелавам ти това от все сърце заедно с много здраве, щастие, късмет и любов!

***

Честит имен ден! Дано никога не съхне и вехне клона ти, от който се ражда живота! Да се разлистваш, да се плодиш, да се множиш и аз да имам участие в тази работа!

***

Честит имен ден! Желая ти океан от любов, море от здраве и едно малко островче от грижи! Бъди много усмихната, силна, обичана!

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес