Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-подходящи дрехи за ниски жени – дават им допълнително височина

03 юни 2024, 17:34 часа

Някои дами гледат на височината си като на обикновена цифра и не се притесняват от ръста си, докато за други ниският ръст е повод за комплекси и се стремят да добавят сантиметри към ръста си с помощта на невероятно високи токчета. Ако владеете хитрите трикове за видимо по-висок ръст, няма да ви се налага да носите обувки със свръх висок ток, които доказано уморяват стъпалата, променят стойката, водят до болки в прасците и дори в кръста. Най-подходящите дрехи за ниски жени добавят сантиметри, без да са средство за мъчение. Вижте ги.

Реклама

Най-подходящите дрехи за ниски жени

Отдайте се на шопинг за подготовка на гардероба си за новия сезон и добавете тези нови попълнения към своите любими дрехи, ако искате да добавите сантиметри към ръста си, а краката ви да изглеждат безкрайни, без това да включва 12-сантиметров ток.

1.       Висока талия

Независимо дали говорим за рокля, пола или панталон високата талия добавя още към ръста и удължава визуално краката. Когато талията ви започва под бюста, се създава илюзията, че краката ви са по-дълги от реалното. Добавете и удобен ток – 6-8 сантиметра са напълно достатъчни, и се насладете на тайната на стилистите, с която правят краката на миньончетата безкрайни.

Ако сте от високите жени - ето какви дрехи ви отиват!

2.       Талия под бюста

Това е вариант на високата талия, но тук говорим за рокли с ластик под бюста, след което се разширяват и завършват около коляното. Носете ги с чифт изкусителни токчета.

3.       Правилната дължина

Когато избирате дългите си поли и панталони, мерете ги с обувките, с които ще ги носите и нека това са токчета. Старайте се панталонът или полата да покриват тока почти до долу – е, без да ги настъпвате, когато ходите.  Така ще добавите сантиметри към ръста и ще издължите визуално фигурата.

4.       Правилният принт

Вероятно сте чували, че има десени, които разширяват тялото и ви правят по-пълни. За щастие, ако изберете най-подходящите дрехи за ниски жени, те ще ви издължат. Десенът в случая, който трябва да търсите, е ситни райета на панталоните и полите, започващи от кръста и приключващи след глезените. Удивително, нали?

5.       Тон в тон

Ако изберете топ и пола със силен контраст в нюансите, няма да е най-добрият избор за вас, щом се стремите към визуално издължаване. Нека са в един тон – това добавя сантиметри към ръста ви и ви прави да изглеждате по-високи.

6.       Без излишни детайли

Най-подходящите дрехи за ниски жени са изчистените. Всякакви воали, панделки, обемни елементи по ширината отнемат от ръста. Единствено, ако са вертикални и деликатни, може да си ги позволите, ако се стремите към визуално порастване.

7.       Пола молив с висока талия

Пробвали ли сте пола молив с дължина под коляното, талия под бюста и в тъмен цвят на вертикални райета. Прави чудеса с фигурата, нека това е следващата ви модна находка за сезона.

8.       Обувки в цвета на панталона

Ако искате да изглеждате по-висока и с по-дълги крака, изберете обувки в цвета на панталона или дългата пола и се постарайте панталонът или полата да стигат до средата на тока.

9.       Изчистени обувки

Моделът, добавящ сантиметри към ръста ви, е изчистен, с неутрален цвят, с ток около 6-8 см. Не се препоръчват каишки около глезените, големи детайли и ярки цветове. Ако ще ги съчетавате с пола над коляното или къс панталон, изберете ги в телесен цвят, за да се сливат с ходилата ви. Това ще направи краката ви визуално по-дълги и ще добави сантиметри към ръста.

Поне с 5 см по-високи - ето как да изглеждате по този начин!

10.   Дънки

Дънки, но не какви да е, а с висока талия и прави крачоли. Слим моделите и ниските талии не са за миньончета,  които искат да изглеждат по-високи.

11.   V-образно деколте

Избирайте блузи, ризи, рокли с V-образно деколте. Според специалистите то добавя сантиметри към ръста, но ви съветват и да бъдете внимателни да не е твърде дълбоко за вас, ако сте твърде ниски.

12.   Аксесоари с малък размер

Обемната чанта, огромната брошка са табу, ако сте с нисък ръст. Дайте предимство на деликатните и дискретни аксесоари, изящни, нежни малки бижута и чанта, която е възможно най-малката, способна да прибере вещите ви.

И накрая, но не на последно място – не правете от ръста си комплекс. Едни от най-забележителните и прелестни дами, които са популярни, са с ръст под 1.60. Кайли Миноуг, Салма Хайек, Шакира, Мадона. Да сте забелязали това или пък да сте видели да страдат от този факт?

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес