Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-честите грешки у дома според Фън шуй, които да избегнете

21 август 2021, 13:30 часа

Фън шуй е цяла наука, според която разпределението на мебелите, аксесоарите и целия дом дори се случва по различен начин. Принципите на Фън шуй засягат подредбата на предметите по специфичен начин, който трябва да донесе щастие и хармония у дома, в офиса или където ги прилагате. Не всички хора обаче са запознати с тях. Ако ще се нанасяте в ново жилище или просто искате да освежите вашето и да привлечете благополучието, вижте кои са най-честите грешки у дома според Фън шуй, които да избегнете, щом подреждате жилището си.

Местоположение – нещо много важно при избора на жилище е, да изберете то да бъде в близост до природата – парк, дървета, зеленина и спокойствие. Важно е домът ви да не бъде близо до гробище, електроцентрала, болница, защото тези участъци се свързват с лоша енергия.

Входната врата – винаги се стремете тя да е чиста и да изглежда добре, както и антрето, ако имате такова. Подредете дрехите и обувките си, за да цари хармония в дома ви.

Прозорци – дръжте ги чисти, защото те привличат позитивната енергия в дома ви и отразяват онази, която цари вътре.

Маса за хранене – много хора се спират на такава изработена от стъкло, защото придава естетически красив вид на цялото помещение, в което е поставена. Това обаче не е правилно, защото според Фън шуй масата за хранене е символ на стабилността на семейството. Тя събира всички заедно, тя е център на семейството и трябва да бъде изработена от здрав материал, най-удачен от които е дървото.

Излишни предмети – Фън шуй съветва редовно да изчиствате дома си от ненужни, скъсани, счупени или захабени вещи. Важно е в дома ви да не цари хаос, а всичко да бъде чисто и подредено. Всичко, което не ползвате дълго време, трябва да бъде изхвърлено, защото задържа застояла енергия и така не можете да направите място за новото в живота си.

Огледало – много предпочитат да имат огледало в спалнята, защото обикновено дамите се гримират там, господата оглеждат завършения си външен вид и т.н. Фън шуй обаче казва, че не е хубаво да имате огледало, което да отразява лика ви, докато спите. Ето защо, ако искате такова, може да го скриете от вътрешната страна на гардероба или да го поставите на място, което не отразява спалнята ви.

Воден елемент – ако обичате красивите аксесоари за дома, може би сте поставили като декорация някакви водни елементи. Те обаче имат специфично място, не може да ги поставяте където сметнете за добре. Водните елементи се поставят на секторите на дървото и водата, които са изток, югоизток и север. В никакъв случай юг.

Таванско помещение – ако живеете на последния етаж или имате наклонен таван, който сте преустроили в стая, не поставяйте легло под него. Наклоненият таван насочва енергията надолу, ето защо под него не трябва да има нищо, което е съществено важно като легло, печка, маса за хранене, стол или диван. Подходящи мебели за под него са гардеробите или шкафовете за книги.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес