Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои мъжки намеци крещят, че те харесва?

20 май 2024, 12:11 часа

Макар да живеем в глобален свят, макар да сме свързани непрекъснато чрез новите комуникационни канали – социалните мрежи, в които да не се притесняваме да фамилиарничим или да бъдем крайно груби с непознати, макар да можем да обсъждаме там и личните, и семейните, и здравословните си проблеми с хора, които никога не сме виждали очи в очи, стане ли въпрос за любов, смелостта и безсрамието рязко се стопяват.

Повечето влюбени искрено се притесняват да разкрият симпатиите и чувствата си дали заради страх от отхвърляне, дали заради срам, което прави разпознаването на сигналите, че сме обект на нечии романтични фантазии важно, ако и ние търсим любовта или изпитваме към някого симпатии.

Това може да се окаже трудна задача, тъй като и начинът, по който флиртуваме и изразяваме симпатиите си, значително се е променил. Днес поканата за кафе или обяд далеч не означава, че сме обект на нечии чувства. Онези сигнали и намеци, по който разпознавахме любовта са заменени от нови.

Как да разбереш дали той те харесва?

Новите намеци, че те харесва, може да ти се струват далечни и чужди, трудни за разпознаване, а любовта не трябва да чака или да бъде пропусната заради неразчитане на знаците. Събрахме за теб най-ярките примери за намеци, че те харесва, с които да не допуснеш романтичното приключение да се изплъзне между пръстите ти.

Мъжки намеци, че те харесва – как да ги разпознаеш?

Сред ярките намеци, че те харесва, има както жестове и прояви на внимание, така и такива, които издава езикът на тялото. Ако словата могат да бъдат произнесени, без да са истина, ако думите могат да бъдат ласкателство, ако жестовете могат да бъдат заучени, то езикът на тялото не лъже, той е подсъзнателен и разкрива дори това, което се опитваме да скрием.

-          Очите казват всичко

Ако се чудиш дали си обект на нечии фантазии, погледни очите му. Ясен знак, че те харесва, е търсенето на погледа ти. Зрителният контакт е едно от най-честите безмълвни доказателства за съществуването на привличане. Но той не е единствен. Ако влюбеният мъж може да контролира погледа си, да се стреми да не забележиш, че очите му те търсят, то размерът на зениците не подлежи на контрол. Ако те се разширяват, когато погледите ви се срещнат, няма нужда да търсиш други доказателства за наличието на любов.

-          Спираш дъха му

Вероятно си чувала израза „Толкова е красива, че ми спира дъха“. Това се оказва не просто израз, а истината – ако си обект на нечии чувства, той спира да диша за секунди, докато мисли за теб, след което си поема дълбоко въздух, което се и вижда, и чува, че въздиша. Въздъхне ли мъжът срещу теб, това е сред най-ярките намеци, че те харесва.

-          Косата като доказателство за привличане

Ако мъжът срещу теб има интерес и изпитва привличане, той подсъзнателно ще прокарва пръсти през косата си, оправяйки я. Вероятно този език на тялото не е свързан само с желанието му да ти се хареса, поради което оправя косата си, но е възможно правейки го, той да фантазира как пръстите му минават през твоята. Подобен жест е сред най-ярките намеци, че те харесва.

Какво го издава, че те харесва - следете тези 5 признака!

-          Тайното послание на ходилата му

Ако се колебаеш дали те харесва, погледни накъде сочат краката му когато си наоколо. Насочените към теб ходила са ясно послание, че не си му безразлична. Това не е мит или фантазия, а научно доказан факт – проучвания по темата доказват, че подсъзнателно насочваме краката си в посоката, в която искаме да вървят, което е един от най-големите признаци на физическо привличане.

-          Случайните, неслучайни докосвания

Привлеченият мъж, влюбеният мъж се стреми да бъде колкото може по-близо до обекта на чувствата си. Десетки уж случайни докосвания са сред намеците, които крещят, че те харесва.

-          Намеква, че другите около теб го притесняват

Влюбения мъж вероятно ще се страхува, срамува и въздържа да каже в прав текст, че ревнува, но може под формата на шега да засегне темата уж случайно. Реплики като „Този, които ти подари цветя, няма представа колко съм добър в каратето“ ясно сочат, че ревнува, че е подразнен от присъствието, поведението или думите на друг мъж. И тази ревност, изразена нежно, фино и на шега е сред намеците, че те харесва, които със сигурност не трябва да пропускаш.

Огледай се. Ослушай се. Любовта е във въздуха. И си личи, ако гледаш със сърцето си.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес