Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога се слагат кестени под възглавницата

02 октомври 2024, 18:59 часа

Кестените от векове са част от народната медицина, известни със своите лечебни и магически свойства. Освен че са вкусни и полезни в кулинарията, те имат и множество приложения, свързани със здравето и психическото благополучие. Древни вярвания твърдят, че кестените притежават силата да филтрират електромагнитното лъчение и да даряват с енергия и спокойствие. Но знаете ли, че тези плодове могат да ви помогнат да се преборите и с безсънието? В тази статия ще разгледаме кога и как се слагат кестени под възглавницата за по-добър сън и спокойствие.

Лечебните свойства на кестените

Кестените се смятат за мощни енергийни акумулатори. Вярва се, че те са източник на положителна енергия и могат да подпомогнат тялото чрез своето постоянно „излъчване“ на жизнена сила. Те оказват благотворно влияние върху нервната система, ставите и мускулите, а носенето им в джобовете или държането им в ръце може да помогне за успокояване и зареждане с енергия.

Защо немските домакини слагат кестени в пералнята?

Кестени под възглавницата за по-добър сън

Едно от най-известните приложения на кестените е свързано с подобряването на съня. В народната медицина е добре известно, че поставянето на 5-6 кестена (не повече от 10) под възглавницата може да помогне при стрес, безсъние и нервност. Тези плодове имат способността да „активират“ своите психотерапевтични свойства, веднага след като поставите главата си върху тях.

кестени

Кестените под възглавницата не само успокояват, но и помагат да се преборите със състояния на тревожност и напрежение, като допринасят за по-спокоен и дълбок сън. За още по-добър ефект се препоръчва да се използват специални възглавници с кестени, които могат да се направят, като зашиете няколко плода в двоен тензух. При лягане можете да изречете успокояваща мисъл или да броите до 10 – това ще засили действието на кестените и ще успокои ума.

8 неща, които трябва да знаете за кестените преди да ги консумирате

Как кестените могат да пречистват енергията?

Кестените са известни и със своите свойства да филтрират вредните електромагнитни лъчения, които идват от различни източници като компютри, телефони и електроуреди. Поставени близо до тези устройства или дори пред екрана на компютъра, те могат да абсорбират част от електромагнитното излъчване, което намалява вредното му въздействие върху тялото. Това ги прави ценен „защитник“ срещу модерния електросмог, на който сме изложени ежедневно.

Кестените са не само полезни и вкусни, но и притежават уникални свойства, които могат да подобрят съня и да пречистят енергията около нас. Поставянето на кестени под възглавницата е не просто стара традиция, а изпитан метод за успокояване на ума и тялото. Независимо дали страдате от безсъние или просто искате да се почувствате по-спокойни и заредени с енергия, кестените са естествен и достъпен начин да постигнете това.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес