Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога не е нужно да загрявате фурната

23 юли 2024, 17:10 часа

Докато се опитвате да изпечете любимите си бисквити или пробвате нова рецепта, обикновено първата стъпка е да загреете фурната предварително. Вероятно се питате: „Трябва ли наистина да загрявам фурната предварително?“ Отговорът зависи от това, какво точно готвите.

Още: Как правилно да съхраняваме меда през горещите летни дни

Защо трябва да загряваме фурната

Предварителното загряване гарантира, че уредът ще достигне желаната температура за оптимално печене. Всеки уред, който използвате за готвене, може да бъде предварително загрят, за да достигне правилната температура, включително и тиганите. Много храни изискват предварително загряване на фурната. Някои храни трябва да станат хрупкави, докато други, като кексове или хляб, се нуждаят от топлина за взаимодействие с други съставки в рецептата, които осигуряват обем.

Кога можем да пропуснем тази стъпка

В някои случаи не е необходимо да загрявате фурната предварително. Например, ако не готвите, а просто затопляте храна. За да се уверите, че храната е достатъчно топла, използвайте термометър за храна.

Колко време отнема предварителното загряване на фурната

Още: Вашата кухненска кърпа може да е развъдник на E. Coli: Вижте как да се предпазите

Новите и интелигентни фурни показват, когато е достигната желаната температура. Но не забравяйте, че колкото по-висока е температурата, толкова повече време отнема загряването на фурната. За да бъдете сигурни, най-добре е да изчакате около 20 минути, особено когато приготвяте месни ястия.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес