Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Класация на най-добрите смартфони за 2023г.

26 октомври 2023, 13:35 часа

Остават броени месеци до края на 2023г. и затова е време да видим кои са били най-успешните телефони за тази година.

Определено през 2022г. на пазара имаше множество добри модели и затова някои от тях присъстват и в този списък. Реално, за да има човек добър телефон, не е нужно той да бъде последен модел.

Нека видим кои са най-добрите мобилни телефони за 2023г.:

Google Pixel 7 – доста хора харесват този телефон, защото има различни първокласни функции. Телефонът е по-евтин от който и да е iPhone 14 или Galaxy S23. Моделът е с 6,3-инчов 90Hz OLED-дисплей, ярък и адаптивен Android 13, премиум стъклено покритие с безжично зареждане и много добър процесор.

iPhone 14 Pro – телефонът превъзхожда с доста своя предшественик. Камерите на iPhone 14 Pro са добри – първият 48MP сензор на iPhone дава възможност за 2x увеличение в допълнение към 3х телефото-обектива и ултраширокоъгълния обектив.

Смартфон и мобилен телефон - научете каква е ключовата разлика!

Samsung Galaxy S23 Ultra – ако искате телефонът ви да има максимален набор от функции, то тогава си вземете този модел. Да, телефонът е голям и скъп, но срещу парите си ще получите всяка възможна функция, за която сте си помисляли. Това е един от малкото телефони с квадратен корпус и екран, но е изключително удобен за хващане, благодарение на високото качество на изработката и добре заострените ръбове и екран. Основната камера е 200MP с наситени цветове, които изглеждат по-живи, отколкото в действителност.

Google Pixel 7a – този модел обединява всички най-добри качества на Pixel 6a от 2022г. – невероятна камера, прилична производителност, няколко години софтуерна поддръжка, както и по-добър 90Hz екран и модерен дизайн. Въпреки че е малко по-скъп, все още е един от най-достъпните телефони.

жена си използва смартфона

OnePlus 11 – на този модел му липсват безжичното зареждане и пълната водоустойчивост, но ако това не е проблем за вас, то телефонът определено си заслужава. Има изненадващо бърза производителност, страхотен дисплей, мощни камери, тънък и елегантен е. Няма как да не споменем, че OnePlus 11 е с леко изостанала нова версия на OxygenOS с чести промени в Android.

iPhone 14 – може да не е толкова добър, колкото iPhone 14 Pro, но пък цената му е по-ниска. Има функция за разпознаване на автомобилна катастрофа, животът на батерията е много дълъг, а производителността е отлична. Ако искате по-голям екран и по-голяма батерия – вземете си iPhone 14 Plus.

Samsung Galaxy Z Flip5 – това определено е най-добрият флип-телефон. Телефонът се разгъва лесно, животът на батерията е неограничен, но ако постоянно го използвате, зарядът бързо ще спадне преди лягане. Зареждането е доста бавно, за съжаление – 25W, като зарядното не е включено.

Новият Vivacom 5G смартфон е устройство на месеца

Motorola Moto G62 – може да се каже, че това е най-добрият бюджетен телефон. Моделът има всичко необходимо – приличен екран с честота 120 Hz, хубав и прост Android софтуер, дълъг живот на батерията с продължителност 2 дни. Основната камера е 50MP, но липсва технологията за стабилизиране.

Samsung Galaxy S23 Plus – ако не искате огромен телефон с писалка като Samsung S23 Ultra, но имате нужда от дисплей с приличен размер, максимален живот на батерията и най-добрата софтуерна поддръжка за Android, то този модел е за вас. Дизайнът му е малко прост, но пък на пазара има огромно разнообразие от калъфи, които могат да го променят.

Xiaomi 13 Pro – ако софтуерът му беше по-приятен и по-добър за използване, със сигурност телефонът щеше да е по-нагоре в класацията. Това е един от първите телефони, които човек може да си купи извън Китай и който разполага с 1-инчов фото-сензор на камерата – технология, за която се прогнозира, че ще изведе камерите на смартфоните на по-горно ниво през следващите няколко години. Животът на батерията е отличен.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес