Какво мразят най-много гълъбите

1172
Какво мразят най-много гълъбите
Снимка: Istock

Гълъбите са чести посетители на нашите балкони и первази, оставяйки след себе си не само бъркотия, но и потенциални здравословни рискове. Ако сте уморени от нежеланото присъствие на тези птици, има няколко ефективни метода да ги отблъснете. В тази статия ще разгледаме какво мразят най-много гълъбите и как можете да ги използвате, за да ги държите настрана от дома си.

Бликове

Гълъбите мразят ярките отражения. Едно от най-лесните и ефективни решения е да използвате бликове. Нарежете ленти от лъскаво фолио и ги закачете на балкона, за да се развяват на вятъра. Можете да използвате също опаковки от бонбони и шоколади. Закачете стари дискове на балкона – те ще се въртят от вятъра и ще блестят, което ще плаши гълъбите. Дори боядисването на перваза на прозореца с боя, която блести на слънце, може да помогне.

Разпръснете по первазите на прозорците и балконите и гълъбите ще спрат да гнездят

Вода

Гълъбите не обичат да са мокри, тъй като така им е по-трудно да летят. Пръскайте ги с воден пистолет или спрей-бутилка, ако успеете да ги приближите. Трябва да пръскате гълъбите повече от един ден, докато разберат, че на вашия балкон ги очаква неприятна изненада. Единственият недостатък е, че трябва да сте у дома, когато гълъбите пристигат.

Звуци

Гълъбите не понасят тежка музика, шумолене и звуци на хищни птици. Ефективен метод е да включите музика в стил хеви-метъл, смесена с вик на ястреб. Въпреки че това може да отнеме няколко дни, за да има ефект, гълъбите най-вероятно ще изчезнат. Важно е обаче да се има предвид как този шум ще се отрази на психиката на вашите съседи.

гълъб

Плашило

Плашилото под формата на хищна птица като ястреб или сокол също може да бъде ефективно. Гълъбите не обичат враните и никога не живеят до тях, затова е подходяща и препарирана врана. Плашилото трябва да е внушително – поне половин метър високо, иначе гълъбите няма да се изплашат. Голяма мека играчка със стъклени очи също върши работа, като е препоръчително да излъскате очите й до блясък, за да имитират погледа на хищник.

Въже (тел)

Опънете въжета или тел малко над перваза на прозореца или парапета на балкона, за да не може да се кацне. Това създава физическа пречка, която прави кацането неудобно и гълъбите ще предпочетат да намерят друго място.

Защо гълъбовите изпражнения са били използвани за барут?

Вазелин

Намажете первазите на прозорците и парапетите на балкона с вазелин. Идеята е краката на гълъбите да се плъзгат по повърхността, когато птиците се опитват да кацнат. Този метод е прост, но неефективен в дългосрочен план, тъй като вазелинът бързо ще бъде измит от първия дъжд.

Шипове

Шиповете са професионален уред – лента с шипове, които само пречат на птиците да кацнат, без да ги нараняват. Те са ефективни и безопасни, като могат да се инсталират лесно върху первази и парапети.

Миризми

Разпръснете готварски карамфилчета, черен или червен пипер, канела по балкона. Някои хора използват нафталин или специални спрейове на базата на етерични масла, които да отблъскват птиците. Тези миризми обаче бързо изветряват на открито и трябва често да се обновяват.

Ефективни начини да изгоните досадните гълъби от балкона

Котка

Пускането на котка на балкона може да бъде ефективно, но и опасно за самата котка. Този метод работи добре само в комбинация с полимерна мрежа, която ще попречи на гълъбите да кацнат и няма да позволи на котката да падне от балкона в ловджийското си настървение.

Гълъбите могат да бъдат настойчиви и упорити, но с правилните методи и малко търпение, можете успешно да ги държите далеч от вашия дом. Използвайте комбинация от горепосочените методи, за да постигнете най-добри резултати. Важно е да експериментирате и да откриете кой метод работи най-добре за вас и вашия балкон. С малко усилия ще можете да се наслаждавате на чист и спокоен балкон без нежеланите пернати гости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви грешки допускаме при съхранение на гъби в хладилник

Какво става с кръвната ви захар, когато ядете мед

Французойката никога не харчи пари за тези неща

5 финансови проблема, които могат да предизвикат конфликт във връзката

Каква трябва да е температурата в хладилника през горещите летни дни

Ако тези 5 предмета са в стаята ви, можете да забравите за секса завинаги

Какво е строго забранено да се прави според датата ви на раждане?

Ако храната в хладилника замръзва - ето какво да направим

Кои признаци „крещят“ за смяна на работата?

Как се съхранява правилно липовият цвят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com