Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да запазим кожата си млада през летните месеци?

15 юни 2024, 16:17 часа
Реклама

Винаги чакаме лятото с нетърпение. Защото е време за почивка и море. Но дали нашата кожа е толкова щастлива през лятото?

През лятото получаваме огромна доза витамин D, но също така сме изложени на повече ултравиолетови лъчи, които причиняват значителни увреждания на епидермиса и ускоряват стареенето на кожата.

Как да запазим кожата си млада през летните месеци?

Ако прекарвате дълго време в офиса и излизате навън само по залез слънце, трябва да подготвите кожата си за излагане на слънчевите лъчи. През предстоящата ваканция или уикенд не се опитвайте веднага да излагате цялото си тяло на слънчевите лъчи. Не забравяйте да носите шапка и слънчеви очила. Можете също да започнете да се намажете със слънцезащитни кремове, за да помогнете на кожата си да се адаптира.

Грижа за кожата: 6 стъпки, които да правите всеки ден

В зависимост от вашия тип и цвят кожа, с чиста формула и според вашите нужди. Дерматолозите препоръчват слънцезащитен крем, който е лесен за нанасяне, например спрей.

За да запазите кожата си възможно най-добре и да забавите стареенето, трябва да нанасяте отново слънцезащитен крем на всеки два часа.

Добавете продукти с витамин С и ферулинова киселина към вашата рутинна грижа. Първият има силен антиоксидантен ефект и също така помага в борбата с промените в меланина и следователно старческите петна. А киселината помага в борбата със свободните радикали и следователно с преждевременното стареене на кожата.

Съсредоточете се върху храни, богати на антиоксиданти: червени плодове, артишок, стафиди, билки като мащерка, розмарин или босилек, подправки като куркума или кимион.

Правилната грижа и козметика за кожата на лицето помагат да се справите с този проблем. За да предпазите себе си от проблемите с кожата си от преждевременно стареене:

Дерматолог: Това са най-фаталните грешки в домашната грижа за кожата

1. През цялото лято кожата трябва да бъде интензивно хидратирана с крем с високо съдържание на хиалуронова киселина и екстракт от алое вера. За да направите това, трябва да си купите дневен крем за лице и да го използвате ежедневно. Дневният крем с хиалуронова киселина може да намали загубата на влага от повърхността на кожата с 35%!

Маслиновият дневен крем с алое вера за лице лекува микропукнатини в сухата кожа, облекчава раздразненията, засилва регенерацията на епидермалните клетки и стимулира метаболитните процеси на кожата.

2. Използването на козметични маски и серуми за лице ще повиши еластичността на кожата, ще забави процесите на стареене, ще изглади фините бръчки и ще предотврати образуването на нови.

3. Слънцезащитните продукти и пантенолът ще предпазят кожата от ултравиолетовото лъчение и ще предотвратят фотостареенето, което означава, че ще удължат естествената красота и младостта на кожата ви.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес