Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да взимаме правилните решения

06 февруари 2022, 15:30 часа

Вземането на добри решения може да повлияе на ежедневието ви. Има много възможности за вземане на решения през целия ден. Трябва ли да започна да пия повече вода? Искам ли да изям тази торта? Да изляза ли навън или да си остана вкъщи? Има много решения, които взимаме през деня и в тази статия ще откриете съвети за вземане на по-добри решения през целия ден.

Финансови решения, които да вземем днес, за да имаме по-добри старини

Прекалената самоувереност може лесно да замъгли преценката ви. Особено важно е да вземете предвид нивото на вашата увереност по отношение на управлението на времето. Повечето хора надценяват колко много могат да постигнат за определен период от време. Мислите ли, че ще ви отнеме само един час, за да завършите тази работа по моравата, която трябва да свършите? Проверете колко сте били точни в края на деня с вашите оценки. Хората, които вземат добри решения, осъзнават къде могат да подобрят своята прекомерна самоувереност и ще направят корекции, за да го поправят.

Има голям шанс да вземете някои лоши решения, просто защото сте свикнали с навиците си и не мислите за опасността, в която се намирате, или вредата, която причинявате. Може да пиете 5 газирани напитки на ден и да се чувствате добре. С течение на времето обаче, това натрупване води до здравословни проблеми.

Как да взимаме правилните решения

Може да е трудно да седнете и да мислите за ежедневните си навици, защото ги правите, без да ги осъзнавате. Трябва да идентифицирате навиците, които обикновено извършвате, и да решите дали тези те са добри за вас.
Нанасят ли ви вреда? След това следващата стъпка е да разработите план за създаване на по-здравословни такива.

Също е добре, когато сте изправени пред трудно решение да говорите с приятел или член на семейството. Те могат да ви доведат до прозрение при избора на правилното решение.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес