Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да решим проблема с увисналите гърди?

19 февруари 2022, 18:25 часа

Някои промени в тялото ни зависят от генетиката, други настъпват „по наша вина”. Възможно ли е предварително да се направи нещо и да се предотврати например проблемът с увисналите гърди?

Първо, нека разберем защо това се случва. Гърдите могат да променят формата си по много причини: бременност, кърмене, рязко напълняване... Гравитацията е сила, на която не можем да устоим и никой няма да има такава фигура на 70 като на 17. И, разбира се, спазвайте няколко прости правила, за да направите гърдите ви да изглеждат ефектно възможно най-дълго.

1. Носете правилното бельо

Тази препоръка е важна по много причини. В допълнение към борбата с гравитацията, правилно поставен сутиен ще предпази гърдите ви от активните ви движения. Освен това болката в гърдите по време на менструация намалява. По-добре е да изберете бельо с помощта на консултант, защото един и същи сутиен може да пасне на различни размери на гърдите!

2. Изберете бельо за различни видове дейности

Спортните сутиени не са толкова скъпи, но носят много предимства. Те помагат за поддържането на редовното бельо чисто и правилно поддържат гърдите. В същото време има модели спортни сутиени за различни спортове: един за йога, друг за бягане.

3. Упражнение

Може би най-доброто нещо, което можете да направите, за да поддържате гърдите си във форма, е да тренирате редовно. Най-интересното е, че има специални упражнения за гръдните мускули, за да ги тренирате целенасочено. Този ефект няма да е достатъчен за десетилетия, но е напълно възможно да спечелите няколко години от природата!

Профилактика на мастоптоза

За съжаление, днес няма научно обосновани методи за превенция на мастоптоза. Спортните и козметичните грижи са косвени мерки, чиято ефективност е минимална.

В млечната жлеза няма мускули, което означава, че можете да тренирате само тези мускули, върху които лежи самата жлеза - малкия и големия гръдни мускули.

Да, ако спортувате, тогава ще имате по-еластична „възглавница“, върху която е разположена жлезата, но това няма да повлияе на формата на гърдата.

Мазнината и жлезистата тъкан са отговорни за формата на жлезата – това е всичко. Същото се отнася и за всички видове козметични препарати за гърдата - кремът не може да поддържа и още повече да моделира формата на гърдите, това е изключително грижа за кожата. Освен това няма да видите положителни промени при такава грижа с цялото си желание. Ако има ефект, той ще бъде на ниво милиметри - не можете да го видите с просто око. Основното и единствено нещо, което една жена може да направи като превенция на мастоптоза, е да следи теглото си и да не отслабва драстично. Това е всичко.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес